Κοινωνία

15/05/2012 - 14:41

Εργαζόμενοι ΕΑΣ Λέσβου : 6 μήνες απλήρωτοι !!!

Νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο από την Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Ενώσεων Ελλάδος (ΟΣΕΓΟ)με κύρια αιτήματα τη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις Οργανώσεις που κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τους 6 μήνες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΕΑΛΣ Βασίλης Χαμολέλλης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : «Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία της ΟΣΕΓΟ και απαιτούμε άμεσα την υπογραφή ΣΣΕ χωρίς τις μειώσεις στις αποδοχές μας που προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Ζητάμε επίσης να μας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των έξι τελευταίων μηνών για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.»  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλέκος Γιατζιτζόγλου δήλωσε: «η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για την Ένωση. Οι πελάτες μας αργούν να πληρώσουν και η Ένωση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  στις πληρωμές του προσωπικού. Σύντομα πιστεύω να είμαστε σε θέση να καταβάλλουμε τρία μηνιάτικα των εργαζομένων. Για τη ΣΣΕ θέλω να τονίσω πως οι εργαζόμενοι των Ενώσεων δεν έχουν καμία μείωση τα τελευταία χρόνια, όπως άλλες κατηγορίες  εργαζομένων. Είναι φυσικό κάποια στιγμή να υποστούν και αυτοί τις συνέπειες της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.»

Να σημειωθεί πως το τμήμα των επιδοτήσεων δεν σταμάτησε τη λειτουργία του προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με τις ασφυκτικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης των φακέλων των αγροτών.

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/Ηλίας Μαραβάς

Μοιράσου το άρθρο!