Κοινωνία

10/07/2013 - 14:34

Εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κανένας Μόνος του

Ο

ι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δηλώνουν αλληλέγγυοι στους σχολικούς φύλακες, στη δημοτική αστυνομία, στους καθηγητές αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και απολυμένους θύματα  των τροϊκανών πολιτικών που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έκρινε ότι «δε θα επέλθει η καταστροφή της χώρας χωρίς τη δουλεία των σχολικών φυλάκων». Αυτή η επικίνδυνη και κοντόφθαλμη  λογική προαναγγέλλει την τακτική που θα ακολουθηθεί για μια σειρά άλλων δομών και υπηρεσιών που η κυβέρνηση θα κρίνει ότι δε χρειάζονται.  Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο για να εκταμιευτεί η δόση των 8 δις ευρώ.  Χρήματα που θα πάνε για την αποπληρωμή των τόκων παλιότερων δανείων και όχι για μισθούς, συντάξεις, και στήριξη των φτωχών όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση και οι καναλάρχες . Για πολλοστή φορά άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό των τοκογλύφων τραπεζιτών (Ελλήνων και ξένων).
 
Την ίδια στιγμή τα περί μετάταξης ενός τμήματος των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν φτηνά κόλπα με σκοπό να μειωθούν οι αντιδράσεις των υπό απόλυση εργαζομένων.  Στις σημερινές συνθήκες κάθε κύμα απολύσεων που γίνεται, φέρνει πιο κοντά τις επόμενες απολύσεις. Η  πολιτική που ακολουθείται  φέρει με μαθηματική ακρίβεια αυτά τα αποτελέσματα. Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία. Έρχονται συνεχώς νέα με ύπουλο και εξοντωτικό τρόπο.
 
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων,  των εκπαιδευτικών των εργαζομένων στην ΕΡΤ και κάθε άλλου εργαζόμενου είναι αγώνας όλων μας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δηλώνουμε ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
 
Κανένας μόνος του    Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι

 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση χθες στην πλατεία Σαπφούς για την ΕΡΤ.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.


Στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡα Αιγαίου βροντερό παρών έδωσαν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων όπως εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, γιατροί και προσωπικό των νοσοκομείων, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν τα Πρωτοβάθμια σωματεία στο σύνολό τους το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡα Αιγαίου παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη στον αγώνα τους.

(φώτο Γιώργος Παπαδόπουλος από τη χθεσινή συγκέντρωση - πορεία)
 

Μοιράσου το άρθρο!