Κοινωνία

08/07/2014 - 15:18

Έρχονται (;) πρόστιμα για αφισορύπανση κτλ - Γόνιμη συνάντηση Δημάρχου και Αστυνομικού Δ/ντη

Γ

ια την καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αστυνομίας, σε πάμπολλους τομείς, ιδίως δε για το δισεπίλυτο πρόβλημα των Ρομά, του στάσιμου δι’ αυτοκινήτων εμπορίου, της απέραντης αφισορύπανσης, της ηχορύπανσης κέντρων διασκέδασης και πάσης φύσεως ηχορυπαντικής διαφήμισης δια μεγαφώνων επί αυτοκινήτων στη διαπασών κλπ., σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και κατόπιν προηγηθείσης επιστολής του, που ανέλυε όλα τα παραπάνω ζητήματα και άλλα, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Βατό, Ηλία Κουνιαρέλλη και Δημήτρη Μουτζούρη πραγματοποίησε επίσκεψη – συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κ. Δημήτριο Μπριλάκη και τον Αστυνόμο β’ κ. Χρήστο Κόντζογλου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίσθηκε να ενταθεί η προσπάθεια της Αστυνομίας σε όλα τα παραπάνω θέματα, με την υποβολή μηνύσεων και προστίμων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την αρμοδιότητά της κατά των παραβατών, ώστε να αποκατασταθεί η ευνομία και η ευταξία στην πρωτεύουσα και στα χωριά του Δήμου Λέσβου.

Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον κ. Μπριλάκη για την ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία, συνεχάρη δε την Αστυνομική Αρχή για τις επιτυχίες της στη δίωξη των ναρκωτικών, στη διαλεύκανση  κλοπών και στην προσπάθεια να περιστείλει τις τροχαίες παραβάσεις που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι έχει μικρή αριθμητική στελέχωση για την επιτέλεση των βαρύτατων καθηκόντων της, η δε «αναδιάρθρωση» την οποία επιχείρησε ο τ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  κ. Δένδιας, περισσότερη σύγχυση αρμοδιοτήτων δημιούργησε, παρά επέλυσε προβλήματα, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια, να δηλώσει ότι θα επανεξετάσει το θέμα της οργανωτικής λειτουργικότητας της Αστυνομίας, διορθώνοντας τις αρρυθμίες.        

Μοιράσου το άρθρο!