Κοινωνία

08/08/2013 - 10:24

Ερωτική απογοήτευση η αιτία της αυτοκτονίας του 20χρονου στη Μυτιλήνη

Ανδρονίκη Κουτσαβλή / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
 
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μυτιλήνης με την είδηση της αυτοκτονίας ενός 20χρονου παιδιού, του Μανώλη Ψάνη, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7 Αυγούστου έδωσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό του όπλο. Ο νεαρός βρέθηκε έξω από το νεκροταφείο του Καγιανίου, από φίλο του ο οποίος είχε λάβει προηγουμένως σχετικό μήνυμα από τον αυτόχειρα.
Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν οι συγγενείς και οι φίλοι ότι ο μόλις 20 χρόνων Μανώλης έφυγε από τη ζωή κόβοντας ο ίδιος το νήμα της, χτες τα ξημερώματα, έξω από το νεκροταφείο του Καγιανίου. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς ένα παιδί πάνω στο άνθος της ηλικίας του, όπως έλεγαν και ξανάλεγαν όσοι τον γνώριζαν, θέλησε να δώσει τέρμα στη ζωή του.
Το τέλος
Ο 20χρονος Μυτιληνιός το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου είχε ανέβει στο Καγιάνι, όπου συνήθιζε να συχνάζει με τους φίλους του. Λίγες ώρες αργότερα, απομακρύνθηκε από την παρέα του και πήγε μόνος του κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, έχοντας μαζί του την κυνηγετική του καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα.
 
Λίγα λεπτά πριν τραβήξει τη σκανδάλη, έστειλε μήνυμα σε ένα φίλο του. Σύμφωνα με συγγενή του αυτόχειρα, το περιεχόμενο του μηνύματος έκανε το φίλο του Μανώλη Ψάνη να ανησυχήσει και να αρχίσει να τον ψάχνει στην τριγύρω περιοχή. Τότε ήταν που τον εντόπισε να κείτεται νεκρός δίπλα στο νεκροταφείο του Καγιανίου. Ο 20χρονος, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και λίγα λεπτά μετά την αποστολή του μηνύματος, έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του στοχεύοντας στο κεφάλι και δίνοντας τέλος στη ζωή του.
 
Ο φίλος του 20χρονου ειδοποίησε αμέσως τους συγγενείς του αυτόχειρα καθώς και τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Η αιτία…
Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν το νεαρό να δώσει τέλος στη ζωή του, δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για ερωτική απογοήτευση.
 
Η κηδεία του Μανώλη Ψάνη πρόκειται να γίνει σήμερα το απόγευμα στις 5:30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ακλειδιού.
 
Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του 20χρονου, που ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν το μοναχοπαίδι τους. Το ίδιο συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του.
 
Ο Μανώλης είχε σπουδάσει μάγειρας σε Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και επρόκειτο στις 11 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστεί στο Στρατό.
 
Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα ήσυχο, καλό και ευγενέστατο παιδί, το οποίο μεγάλωσε μέσα σε ένα πολύ καλό οικογενειακό περιβάλλον, με γονείς που το αγαπούσαν και το φρόντιζαν. Ήταν όλος ζωή, κεφάτος και γι’ αυτό η είδηση της αυτοκτονίας έπεσε σε όσους τον γνώριζαν κυριολεκτικά σαν κεραυνός εν αιθρία.
 
 
Λίγες ώρες πριν το τέλος
Λίγες ώρες πριν το τέλος, λίγα λεπτά πριν την αυτοκτονία, ο 20χρονος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει το εξής: «Πρόσεξε τι λες και τι κάνεις σε ανθρώπους που αγαπάς, γιατί ο χρόνος δε γυρίζει πίσω… και οι καρδιές δε γιατρεύονται με συγγνώμη», καθώς και: «Ποτέ μην αγνοήσεις κάποιον που νοιάζεται για σένα, επειδή κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χάσει ένα διαμάντι, ενώ έψαχνες για πέτρες». Τα μηνύματα των αναρτήσεων των ημερών που προηγήθηκαν, κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο. Αυτό, σε συνδυασμό με τα όσα λέγονται από τον περίγυρο του νεαρού, συνηγορούν στο ότι η αιτία που οδήγησε τον 20χρονο στην αυτοκτονία, ήταν η ερωτική απογοήτευση.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος Μανώλης Ψάνης


 

Μοιράσου το άρθρο!