Κοινωνία

11/05/2014 - 18:46

Ερώτηση προς τους υπ. Δημάρχους Λέσβου: τι θα γίνει με το Παρθεναγωγείο;

&n

bsp;

             Από

- Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

- Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

 

Προς τους υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Λέσβου.

 

 Κύριε Γαληνέ Σπύρο, κύριε Γεωργούλα Στράτο, κύριε Κουρτζή Νικόλαε, κύριε Ξύδα Φώτη, κυρία Τσιριγώτη Νίκη.

  Τα σχολεία μας, 2ο Γυμνάσιο και 4ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του τέως ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ Μυτιλήνης. Η Ιστορική πραγματικότητα, θέλει αυτό το σχολείο να είναι το πρώτο, μετά την άλωση, Ελληνικό Σχολείο της Μυτιλήνης.

  Μετά την εξ ολόκληρου επισκευή -ανακαίνιση που έγινε στο κτίριο το 1997, επί Δημαρχίας Θεόδωρου Χοχλάκα, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως σοβαρή παρέμβαση ούτε στο εξωτερικό μέρους του κτιρίου αλλά ούτε και εσωτερικά.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, 17 χρόνια μετά,  να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη στέγη, στην τοιχοποιία, στις πόρτες, στα παράθυρα, αλλά και στον αύλειο χώρο. Όλα αυτά έχουν επισημανθεί και γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Δήμο Μυτιλήνης, τόσο από τους Διευθυντές όσο και από τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας.

  Εκτιμούμε, πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας.

 Παρακαλούμε θερμά, να μας γνωστοποιήσετε εάν σκοπεύετε να παρέμβετε και να δώσετε ουσιαστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιστορικότερο Εκπαιδευτήριο της πόλης μας, σε περίπτωση που ο λεσβιακός λαός σας εμπιστευθεί τη διοίκηση του Δήμου μας.

Μοιράσου το άρθρο!