Κοινωνία

05/08/2022 - 11:36

"Έσβησε" ο Γιώργος Δερβίσης .... τελευταίο του ταξίδι στα Λέσβο (Τσόνια)

"Έσβησε" ο Γιώργος Δερβίσης

(ο παππούς του συνονόματου ασημένιου μας Ολυμπιονίκη στην Υδατοσφαίριση)

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 05/05/2022  στις 13.00 στο νεκροταφείο Βουλιαγμένης, όπου και ήταν η μόνιμη κατοικία του όπως μας ενημέρωσε ο εγγονός του.

Δυο βδομάδες περίπου αφού έφτασε και χάρηκε τον αγαπημένο του τόπο, τα Τσόνια της Κλειούς στη Λέσβο (το 2020 δεν πήγε λόγω κορονοιού και το 2021 λόγω προβλημάτων υγείας), ο Γιώργος Δερβίσης (ο παππούς του συνονόματου ασημένιου μας Ολυμπιονίκη στην υδατοσφαίριση, πέρσι στο Τόκιο) γύρισε στην Αθήνα και άφησε την τελευταία του πνοή, λες και πήγε να αποχαιρετίσει με το τελευταίο αντίο, συγγενείς, φίλους και τον τόπο που μόνο καλά πράγματα είχε να θυμάται καθώς εκεί ήταν το πατρικό σπίτι και εκεί μαζευόταν η οικογένεια τα καλοκαίρια και "χτιζόταν" η σχέση του εγγονού Γιώργου με το νερό και την αγάπη του με το υγρό στοιχείο καθώς το σπίτι ήταν λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Από εκεί πέρασαν και έζησαν το τοπίο και τις καλοκαιρινές χαρές και όλα τα εγγόνια του.

Η σχέση με το νησί για την οικογένεια μετράει 100 χρόνια, όταν οι γονείς του ήρθαν από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια στην καταστροφή του 1922 με το όνομα Χατζηαναγνώστου το οποίο έγινε Δερβίσης δηλαδή ντόμπρος άνθρωπος όπως εξηγούσε ο ίδιος στην επικοινωνία του με την ΟΛΣΑ. Υπάρχουν ακόμα μακρινοί συγγενείς με τον προηγούμενο επίθετο στην Τρίπολη και στον Βόλο. Ο πατέρας τους είχε άλλα 7 αδέρφια-αγόρια.

Γεννήθηκε στην Κοκκινιά, υπήρξε αθλητής, προπονητής του Εθνικού, της Βουλιαγμένης και της Εθνικής ομάδας στην τεχνική κολύμβηση όπου ήταν δημιούργημά του. Επίσης εκπαιδευτής στους βατραχανθρώπους.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κλειωτών Αθήνας-Πειραιά, όπως είχε αναφέρει σε επικοινωνία του με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Σαράντου.

Το 1951 είχαν με την ομάδα τότε της Εθνικής κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ήταν πολύ περήφανος για για όλη την οικογένεια που ανάμεσά τους είναι και η Μαρία και η Κατερίνα Δερβίση πρωταθλήτριες στη ρυθμική και Άννα, πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση. Και φυσικά και τον γιο του, Νίκο που έκανε μεγάλη καριέρα στην κολύμβηση στις μεγάλες αποστάσεις με την ομάδα του Εθνικού αλλά και την κόρη του Τένια.

Συλλυπητήρια της ΟΛΣΑ σε όλη την οικογένεια.

*Ευχαριστίες για την παραχώρηση της φωτογραφίας παππού και εγγονού!

Μοιράσου το άρθρο!