Κοινωνία

07/03/2023 - 19:09

Εξορμήσεις Εργατικού Κέντρου για την απεργία της 8ης Μαρτίου

 

Περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποιούνται από χθες, στα πλαίσια της αυριανής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Από τα ξημερώματα της σημερινής μέρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Ευσταθίου βρέθηκαν στις φρουτεμπορικές εταιρείες, στην ΕΦΑΜ και στα Σούπερ Μάρκετ του Καρά-Τεπέ, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την αυριανή απεργία. Η αγανάκτηση και η οργή για την ανευθυνότητα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος  όλων των κυβερνήσεων, κυριάρχησε στις συζητήσεις.

«Η οργή μας πρέπει να γίνει αγώνας, γιατί μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση της ζωής μας» σημείωναν τα μέλη της Διοίκησης.

Ο Φώτης Κολαράς, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, περιόδευσε στους εργαζόμενους στο Κάστρο Μυτιλήνης και στο εργοτάξιο του Σκλαβενίτη, τονίζοντας την σημασία να νεκρώσει αύριο κάθε χώρος δουλειάς, αφού Κυβερνήσεις-εφοπλιστές-επιχειρηματίες μετράνε μόνο κέρδη και ζημιές, ενώ εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο στη χώρα μας, αφού δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους.   

Αύριο κανείς στη δουλειά, αύριο όλοι στην πλατεία Σαπφούς, στις 11 το πρωί, στην συγκέντρωση των σωματείων, των φορέων, των συλλόγων.

Γενικός ξεσηκωμός.

Μοιράσου το άρθρο!