Κοινωνία

30/11/2021 - 10:16

Εξόρμηση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μαζική εξόρμηση στην πόλη της Μυτιλήνης, σε καταστήματα και κεντρικούς δρόμους, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος ΟΓΕ) την Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Παράλληλα ανήρτησε πανό στην Πλατεία Σαπφούς με σύνθημα «Καμιά γυναίκα μόνη απέναντι στη βία, με συλλογικό αγώνα θα τσακιστεί η ανισοτιμία». Τα μέλη του συλλόγου με την ανακοίνωση στο χέρι συνομίλησαν με πολλές γυναίκες, μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, με τις οποίες αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα της βίας και αποκάλυψαν όλα τα πρόσωπα της βίας σε βάρος των γυναικών. Οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν πολύμορφα, με συνεχείς εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις, με σκοπό να φτάσουν οι θέσεις και οι διεκδικήσεις παντού,  να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας και της ανισοτιμίας.

 

Διεκδικούμε:

- Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

- Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

- Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Μοιράσου το άρθρο!