Κοινωνία

23/11/2012 - 10:03

Φωτογραφία με χαμόγελο... αλλά και γροθιά στην αδιαφορία!

Φωτογραφία με χαμόγελο... αλλλά και γροθιά στην αδιαφορία!

trong>Πρόσφυγες απο τη Συρία, σήμερα έξω απο την Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης περιμένοντας να συλληφθούν. Το μωράκι λίγο πριν είχε βυζάξει τη μάνα του και χαμογελά. Η δύναμη της ζωής!

 

Από την Ηλιαχτίδα

(ελπίζουμε να δει αυτή τη φωτογραφία και ο κος Δένδιας...)


 

Νεότερες εξελίξεις για θέμα των μεταναστών:

Συνελήφθησαν από το λιμενικό χθες οι μετανάστες που παρέμεναν στο λιμάνι Μυτιλήνης τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα οι μετανάστες συνοδευόμενοι από πολίτες, μετέβησαν στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου και παραδόθηκαν, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύλληψης τους και να παραλάβουν τα σημειώματα προσωρινής διαμονής με τα οποία μπορούν να μεταβούν στην ηπειρωτική χώρα. Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν στο λιμάνι από κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα 26 συνολικά μετανάστες.

Ανάμεσά τους υπήρχαν δύο παιδιά τεσσάρων και δύο ετών τα οποία εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο και δύο εγκυμονούσες γυναίκες, οι οποίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους οι μετανάστες δήλωσαν στους άντρες του Λιμενικού Σώματος πως η αστυνομία τους μετέφερε και τους άφησε στο λιμάνι. Η αστυνομία δηλώνει άγνοια για το γεγονός, ενώ σε εκκλήσεις πολιτών να επιληφθεί του θέματος ενώ οι μετανάστες ήταν στο χώρο του Λιμανιού, απάντησε πως ο χώρος του λιμανιού είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος.

Ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» Βασίλης Τεντόμας πως ήταν παρών στην καταγγελίας των παράνομων μεταναστών δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους τον απόλυτο παραλογισμό των κρατικών υπηρεσιών. Αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν έξω από την αστυνομία για να συλληφθούν και να πάρουν τα υπηρεσιακά τους σημειώματα για να μπορούν να ταξιδέψουν και αντί αυτού τους μετέφεραν και τους εγκατέλειψαν στο λιμάνι, όπως μας είπαν οι ίδιοι. Δυστυχώς η λογική του να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει επιτέλους κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα και κυρίως στο ανθρωπιστικό κομμάτι του, όπου πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Τη Δευτέρα θα φέρουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

 

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς

Μοιράσου το άρθρο!