Κοινωνία

20/09/2019 - 17:00

Φτου και βγαίνω

Δραστηριότητες πολυγλωσσικής και κοινωνικής-συναισθηματικής ενδυνάμωσης

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 (17:00-20:30), η UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) θα παρουσιάσει την εργαλειοθήκη Φτου και Βγαίνω! στη Λέσβο.

Η εργαλειοθήκη Φτου και βγαίνω! αναπτύχθηκε από τη UNICEF, την ELIX και το  SOLIDARITYNOW με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως μια γέφυρα-σύνδεση ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και σε δραστηριότητες βιωματικής μάθησης που υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να ενσωματώνουν στόχους γνωστικούς, ψυχοκοινωνικούς και ενδυνάμωσης της πολύγλωσσης και πολυπολιτισμικής ταυτότητας.

 Η εκδήλωση – εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Μεραρχίας Αρχιπελάγους, και είναι ανοιχτή στους εκπαιδευτικούς τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. 

 

Αναλυτικά: 

 

Τι;

Παρουσίαση της εργαλειοθήκης Φτου και βγαίνω και βιωματικό εργαστήριο

Η εργαλειοθήκη Φτου και βγαίνω!  αναπτύχθηκε από τη UNICEF, την ELIX και το  SOLIDARITYNOW ως μια γέφυρα-σύνδεση ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και σε δραστηριότητες βιωματικής μάθησης, που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν  τους εκπαιδευτικούς ώστε:

 

·         να ενσωματώνουν με δημιουργικό τρόπο προσεγγίσεις για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης και διαπολιτισμικές – ενδυναμωτικές παιδαγωγικές μεθοδολογίες

·         να αναπτύσσουν ενδιαφέροντα, δημιουργικά, συμπεριληπτικά πλαίσια εκπαίδευσης μέσα στα οποία αναπτύσσονται τόσο δεξιότητες επικοινωνίας όσο και δεξιότητες ζωής

·         να υποστηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πορεία αναγνώρισης και ανάδειξης της αξίας των διαφορετικών ταυτοτήτων και γλωσσικών ρεπερτορίων

·         να ενισχύουν την ενεργητική ακρόαση και την έκφραση των διαφορετικών απόψεων και των συναισθημάτων

 

Πού και πότε;

Στη Μυτιλήνη, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, 17:00-20:30, στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, Μεραρχίας Αρχιπελάγους.

 

Πρόγραμμα:

 
17:00-17:15: Προσέλευση
 
Α΄ μέρος

17:15-17:45:  Ενσωματώνοντας δραστηριότητες κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης και αξιοδότησης της πολύγλωσσης ταυτότητας στη γλωσσική διδασκαλία.

17:45-18:00: Η οπτική των συνεργαζόμενων οργανώσεων (ELIX & SOLIDARITYNOW)

18:0-18:20: Συζήτηση

18:20-18:35: Διάλειμμα

 

Β΄ μέρος

18:35-20:30: Βιωματικά εργαστήρια: σχεδιάζοντας, υλοποιώντας, αποτιμώντας βιωματικές δραστηριότητες στο γλωσσικό μάθημα
Συντονίζουν οι συγγραφείς του υλικού

 

Δήλωση συμμετοχής

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/mi2bfLTdVnbBtSyG6

(περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Πρόσβαση στο υλικό

Κατεβάστε το Φτου και βγαίνω εδώ: https://www.teach4integration.gr/wp-content/uploads/2019/07/Unicefweb.pdf

 
Ευχαριστούμε την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (γραφείο Λέσβου) για την ευγενική παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.

 

Μοιράσου το άρθρο!