Κοινωνία

30/03/2021 - 13:35

Για...γέλια και για κλάματα! Υποβάθμιση στο ταχυδρομείο της Κωμόπολης της Καλλονής!

Σε μια πολύ σημαντική έρευνα προχώρησε το kalloninews.gr, σχετικά με την απαράδεκτη, κατακριτέα και προκλητική υποβάθμιση του ταχυδρομείου Καλλονής!

Είναι γεγονός, πως η Καλλονή, έχει περάσει απο σαράντα κύματα σε ό,τι αφορά τα πολιτικά παιχνίδια και τις προσπάθειες υποβάθμισης της κατά καιρούς.

Ας μην ξεχάσουμε την φυγή του δήμου, της εφορίας, του ΙΚΑ, την παύση της φιλαρμονικής, και πολλά πολλά άλλα.

Μετά απο χρόνια, το κέντρο του νησιού, ο κόμβος της Βόρειας, Δυτικής, Ανατολικής και Δυτικής Λέσβου, η Καλλονή, οδεύει προς υποβάθμιση των υπηρεσιών της στα ΕΛ.ΤΑ!

Μάλιστα, καλά διαβάζετε όσο κι αν απορείτε, όσο κι αν γελάτε.

Η κωμόπολη της Καλλονής, η δεύτερη πιο εμπορική περιοχή μετά την Μυτιλήνη, το εμπορικό κέντρο του νησιού, με τις 4 τράπεζες, τα 300 καταστήματα, τα 50 ιατρεία, η περιοχή της "ραχοκοκαλιάς" του δήμου, η περιοχή με την 2η μεγαλύτερη στάση ΚΤΕΛ σε κίνηση που φέρνει δεκάδες πολίτες, η περιοχή με τα 5 Super Market, κοντεύει να έχει ταχυδρομείο με...υπολειτουργία!

Φυσικά, θα αναρωτιέστε "μα καλά, εμείς πάντα περιμένουμε ουρά άνω της 1 ώρας, πως γίνεται να κλείσει ένα τέτοιο ταχυδρομικό κατάστημα;"

Ε λοιπόν, κι εμείς αυτή την απορία, κι άλλες τόσες έχουμε.

Στις 09 Γενάρη, είχαμε αναρτήσει δελτίο τύπου της βουλευτού της κ.Κομνηνάκα, η οποία επισκέφθηκε τα ταχυδρομικά καταστήματα σε Αγία Παρασκευή και Πέτρα, με αφορμή το υποκείμενο κλείσιμο τους, απο την υποβάθμιση τους.

2,5 μήνες μετά, τα πράγματα...άλλαξαν ξαφνικά, με τα ΕΛΤΑ Καλλονής να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται...στην  Αγία Παρασκευή.

Σε όλα αυτά, υπάρχει παρασκήνιο αλλά και κινήσεις που αναμένονται απο αύριο(30.03) που δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμη.

Τι ίσχυε:

Το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Καλλονής, εξυπηρετούσε σε αλληλογραφία, συνολικά 9 χωριά. Λογαριασμοί, συντάξεις κλπα. Επίσης, το κατάστημα της Καλλονής, είχε συνολικά 4 υπαλλήλους. Ο ένας εξ' αυτών μοίραζε συντάξεις και αλληλογραφία στα χωρά (Αρίσβη, Δάφια, Κεράμι, Αριανά, Παπιανά, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα) και ο δεύτερος, την αλληλογραφία στην Κωμόπολη της Καλλονής με τα όσα προαναφέραμε.

Τι ισχύει:

Ο ένας εκ των διανομέων, συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό. Ο δεύτερος διανομέας, μεταφέρθηκε στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής ως προϊστάμενος, ενώ ο τωρινός προϊστάμενος του καταστήματος της Καλλονής, κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη. Αυτό σημαίνει πως μένει...1 υπάλληλος, χωρίς καμία αντικατάσταση, πράγμα που σημαίνει πως...κυβερνητικά στελέχη, απαξιώνουν το κατάστημα, δυναμώνοντας παράλληλα αυτό της Αγίας Παρασκευής.

Τι ισχύει, η συνέχεια!

Άρα λοιπόν, ο υπάλληλος απο την Αγία Παρασκευή(όπου έχει πλέον την αλληλογραφία και τις συντάξεις) θα πρέπει να κάνει 22 χιλιόμετρα, να μοιράσει...στα Παράκοιλα. Αν δεν βρει κάποιον;

Μετά, σε 3 μέρες, και ίδωμεν! Ας μην πούμε, για τα αμέτρητα δρομολόγια για την διανομή σε Καλλονή με τόσα καταστήματα και γραφεία.

Απαιτούμε:

Εισήγηση επί του θέματος απο τους βουλευτές μας, όπως είχε κάνει η κ.Κομνηνάκα προ καιρού.

Απάντηση στο ερώτημα: "Με ποια λογική η κίνηση της υποβάθμισης του καταστήματος ΕΛΤΑ Καλλονής, της δεύτερης εμπορικότερης περιοχής μετά την Μυτιλήνη"

Το θέμα είναι φλέγον και χρίζει άμεσης απάντησης, ειδικά από κυβερνόντα στελέχη.

 

----------

up date

Επικοινωνία με το kalloninews.gr είχε ο βουλευτής νομού Λέσβου και αντιπρόεδρος της βουλής κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με το ρεπορτάζ μας για την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ. Καλλονής.

Επικοινωνία με τον Θεόφιλο Μυζίκα θέλησε και είχε ο αντιπρόεδρος της βουλής, κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, πραγματοποιώντας μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση επί του θέματος.

Απο την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τόνισε πως είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο σε αυτά τα θέματα απο τα κεντρικά των ΕΛ.ΤΑ. Ο βουλευτής ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα το οποίο θίξαμε και θέλησε να συζητήσει μαζί μας. Άλλωστε, κάναμε ανάλογο κάλεσμα στο άρθρο μας στους βουλευτές του νησιού.

Όπως μας ενημέρωσε, το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ της Αγίας Παρασκευής δεν ήταν τελικώς να κλείσει σύμφωνα με αυτά που είχαν γραφτεί στις 09 Ιανουαρίου, μιας και θεωρείτε το μοναδικό κατάστημα, το οποίο παρουσιάζει κέρδη, αφού στην Αγία Παρασκευή είναι ο μοναδικός τρόπος πληρωμών και συναλλάγματος. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ΕΛ.ΤΑ.

Παράλληλα, μας τόνισε πως μέλημα του είναι να μην έκλεινε κανένα κατάστημα, και δυστυχώς για την Πέτρα δεν μπόρεσε να το αποτρέψει.

Εμείς, φυσικά και του αποκριθήκαμε το αυτονόητο. Πως μέλημα μας είναι η προσπάθεια διατήρησης του καταστήματος ως έχει, μιας και λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και λόγω των υπηρεσιών και καταστημάτων στην Καλλονή, θα είναι απαράδεκτη μια τέτοια υποβάθμιση. Φυσικά τονίσαμε πως δεν μπήκαμε σε διαδικασία να θίξουμε αυτό της Αγίας Παρασκευής, όπως διάβασαν όλοι στο άρθρο μας. Σκοπός μας ήταν η περιγραφή των γεγονότων, που αποτελούν την πραγματικότητα. Φυσικά ο κ.Αθανασίου κατανόησε την πρόθεση μας και αντιλήφθηκε πως έχουν τα πράγματα, απλώς όπως είπε θέλησε να μας δώσει κάποιες διευκρινίσεις.

Φυσικά επίσης του τονίσαμε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό των συντάξεων αλλά και την αλληλογραφίας, μιας και δεν συνάδει στην λογική το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής να κάνει παράδοση σύνταξης σε 9 χωριά με απόσταση απο το κοντύτερο 8 χιλιόμετρα. Ούτε είναι λογική είναι η παράδοση σύνταξης και αλληλογραφίας στα Παράκοιλα, απόσταση 19 χιλιομέτρων.

Τέλος, τονίσαμε και το θέμα της μείωσης υπαλλήλων στο κατάστημα της Καλλονής, με την μεταφορά ενός υπαλλήλου στην Αγία Παρασκευή.

Αναμένουμε κινήσεις, και απο τους υπόλοιπους βουλευτές του νησιού μας επί του θέματος.

 

 

 

πηγη:

http://kalloninews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!