Κοινωνία

20/03/2020 - 10:54

- «Γιατί το χτύπησες το ζώο;» - «Γιατί είναι ένα παλιόσκυλο, και θα το χτυπάω όπου το βρίσκω μέχρι να το ξεκάνω».

Καταδικάστηκε ΚΑΙ στο Εφετείο ο άνδρας που χτύπησε αναίτια αδέσποτη σκυλίτσα το 2016 στον Πολιχνίτο

Το Μάρτιο 2016, μια αδέσποτη σκυλίτσα στον Πολιχνίτο Λέσβου είχε την κακή τύχη να βρεθεί στο δρόμο ενός καλού ανθρώπου ο οποίος, χωρίς το σκυλί να τον πειράξει, την πλησίασε και άρχισε να την κλωτσά με δύναμη αφήνοντάς την αναίσθητο. Στις ερωτήσεις των αυτοπτών μαρτύρων «γιατί το χτύπησες το ζώο;» απάντησε ότι «γιατί είναι ένα παλιόσκυλο, και θα το χτυπάω όπου το βρίσκω μέχρι να το ξεκάνω».
Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Μυτιλήνη όπου διαγνώστηκε με πολλαπλές κακώσεις και μυϊκές θλάσεις στο πίσω σύστημα βάδισης, και χρειάστηκε 2 μήνες για να ξαναπερπατήσει κανονικά.

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη το 2017, στις 04 Φεβρουαρίου 2020, ΚΑΙ το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καταδίκασε τον δράστη σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη βεβαίωση ΚΑΙ του διοικητικού προστίμου των 30.000 (τριάντα χιλιάδες) ευρώ, το οποίο θα εισπράξει ο Δήμος Μυτιλήνης και θα διατεθεί αποκλειστικά για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης συγχαίρει τους αυτόπτες μάρτυρες που, σε ένα μικρό χωριό, δεν «κοίταξαν τη δουλειά τους» αλλά κατήγγειλαν τον εγκληματία-γείτονά τους, και έτσι έσωσαν ένα αθώο ζώο και πέτυχαν την τιμωρία του βασανιστή του.

 

φωτογραφία: Το Μάρτιο 2016, περιμένοντας να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο

Μοιράσου το άρθρο!