Κοινωνία

24/02/2014 - 13:50

Γιόρτασαν την Ημέρα Παγκόσμιας Προσκοπικής Συναδέλφωσης

Γέμισε το φιλόξενο Πολιτιστικό Κέντρο των Πελοποννησίων της Λέσβου «ο Μοριάς» στα Πηγαδάκια του Κόλπου της Γέρα από μέλη των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου όπου συγκεντρώθηκαν από το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου για να τιμήσουν την ημέρα της Παγκόσμιας Προσκοπικής Συναδέλφωσης. Γνωστή σαν παγκόσμια ημέρα Σκέψης και ημέρα του Προσκόπου. Η φετινή γιορτή διοργανώθηκε με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο διπλανό μας».

Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, βαθμοφόροι, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, γονείς μελών και φίλοι της Προσκοπικής Κίνησης  έστησαν ένα πραγματικό «πανηγύρι αλληλεγγύης». Η γιορτή είχε πραγματικά από όλα. Κέφι, τραγούδια, χορό, παιχνίδια γνώσεων, γέφυρες και αλογάκια. Κι ακόμα έρευνες, σκετς, παιχνίδια και καλό φαγητό (ζυμαρικά αλλά προπάντων παραδοσιακή φασολάδα μοναδική). Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίους θυμήθηκε τις μέρες του σαν Λυκόπουλο αλλά και σαν Πρόσκοπος στην Καλλονή.

Δε θα μπορούσε να λείψει τέλος και η συγκίνηση αφού η γιορτή αφορά μια κίνηση νέων εθελοντών που στη Λέσβο έχει ζωή και προσφορά στην τοπική κοινωνία, ενός ολόκληρου αιώνα.

Μοιράσου το άρθρο!