Κοινωνία

26/12/2012 - 09:16

Γιορτή Αγίας Θωμαΐδος και εκδήλωση αφιερωμένη στο Γάμο

Γιορτή Αγίας Θωμαΐδος και εκδήλωση αφιερωμένη στο Γάμο

&n

bsp;

Στις 3 Ιανουαρίου πανηγυρίζει ο νεόκτιστος Ναός της Αγίας Θωμαΐδος της εκ Λέσβου, προστάτιδας της συζυγίας, πίσω από το Νοσοκομείο της πόλης μας, επί της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ.

·         Την παραμονή, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στις 4:30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

·         Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου το πρωί ο Όρθρος και πανηγυρική η Θεία Λειτουργία, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 4:30 μ.μ. στο Κατοικητήριο της Αγίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων ίδρυσης του Συλλόγου «Οσία Θωμαΐς». Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

·         4:30 – 5:00 μ.μ.: Παράκληση στην Αγία, υπέρ των κλυδωνιζόμενων συζυγιών.

·         5:00 – 5:15 μ.μ.: Κοπή Βασιλόπιττας του Συλλόγου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΙΑΚΩΒΟ.

·         5:15 – 5:30 μ.μ. σύντομη αναφορά στη δεκαετία που κύλησε από τον πρόεδρο της Ορθόδοξης Κοινότητας π. Αθανάσιο Γιουσμά.

·         5:30 – 6:00 μ.μ. ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακαρίου Μάτσου, καθηγητού Οικονομολόγου – Θεολόγου με θέμα: «Κρίση στην οικονομία, κρίση στην οικογένεια».

·         6:00 – 6:30 μ.μ. ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Χρυσοπούλου, Θεολόγου και προϊσταμένου Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Αθηνών, με θέμα:«Ρήξη στην οικογένεια: Ρίζες και παράσιτα».

·         Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 Επίσης, όπως κάθε χρόνο, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ. στο Ναό της Αγίας Θωμαΐδος θα τελεστεί Εσπερινή Λατρευτική Σύναξη με τους Χαιρετισμούς της Αγίας. 

                                                          Με πολλές ευχές για καλή χρονιά

π. Αθανάσιος Γιουσμάς

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ορθόδοξης Κοινότητας «Η Οσία Θωμαΐς»

Μοιράσου το άρθρο!