Κοινωνία

09/12/2014 - 16:57

Γιορτή για το 3ο Σύστημα ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης - Δραστηριότητα 2ου Συστήματος προσκόπων Μυτιλήνης

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, γιόρτασε το περασμένο Σαββάτο 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου  προστάτη Αγίου των Ναυτοπροσκόπων, τα 70 χρόνια από την επανίδρυση του το Δεκέμβριο του 1944.

Από το πρωί  μέλη και φίλοι του Συστήματος παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον επανιδρυτή των Ναυτοπροσκόπων της πόλης Υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτριο Λουλούδη και όλα τα μέλη του Συστήματος που επέστρεψαν στο Δημιουργό.

Ακολούθησε η παρασημοφόρηση της σημαίας του Συστήματος με το μετάλλιο ευδοκίμου υπηρεσίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων  κι ένα μεγάλο παιχνίδι όλων των τμημάτων του Συστήματος στην περιοχή της Επάνω Σκάλας και στο Κάστρο της πόλης.

--------------

«Μια υγιεινή ιδέα» ήταν ο τίτλος της δράσης της Αγέλης Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος προσκόπων Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί στην πλατεία Σαπφούς με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά από τα πρώτα τους κιόλας χρόνια την έννοια της σωστής διατροφής.

Τα λυκόπουλα παρέα με τον διάσημο σεφ… Μάστερ Λύκο-ouini γνώρισαν τις υγιεινές τροφές και τόσο αυτά όσο και οι γονείς τους, ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα διατροφής.

Να υπενθυμίσουμε, πως τα λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία για έναν ολόκληρο μήνα, να παίξουν, να ενημερωθούν και να εξερευνήσουν την τροφική πυραμίδα. Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε; Ποιες είναι απαραίτητες να λαμβάνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση;

Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!