Κοινωνία

10/12/2014 - 17:45

H Εταιρεία "Αρχιπέλαγος" απαντά στο Lesvosnews

Προς

LESVOSNEWS.NET

Στην ιστοσελίδα σας στις 09/12/2014 αναρτήθηκε κείμενο αναφορικά με το θέμα που απασχολεί τους πολίτες του Παπάδου και συγκεκριμένα το πρόβλημα με την μη πρόσληψη ενός ακόμα αναγκαίου εκπαιδευτικού που χρειάζεται στη Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος αναφέρεστε σε έγκριση χρηματοδότησης προς το Μουσείο «Βρανά», που λειτουργεί η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αρχιπέλαγος.

Προς ενημέρωσή σας, σας γνωρίζω ότι:

Το αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπεβλήθη πριν δύο χρόνια στον τότε Υπουργό κ. Μουσουρούλη και αφορά στη διάσωση – αναστήλωση κηρυγμένου κτηρίου του Μουσείου που βρίσκεται στην όμορη πλατεία. 

Η έγκριση για το έργο αναστήλωσης μάς κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Γίνεται κατανοητός ο συσχετισμός που επιχειρείται, αλλά είναι γνωστό ότι δαπάνες Δημοσίων Επενδύσεων αφορούν εκτέλεση έργων και μόνο. Οι δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό αρμοδίου Υπουργείου χρηματοδοτεί μισθοδοσία προσωπικού. Το Μουσείο ουδέποτε έτυχε οποιασδήποτε άλλης χρηματοδότησης από την Γ.Γ. Αιγαίου. Η τελική δαπάνη που αναφέρεται για ολοκλήρωση του έργου είναι εξωπραγματική.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον είναι εφικτό να λυθεί το πρόβλημα για το σχολείο με την μη αποδοχή εκ μέρους μας της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε για το 2014, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα προβούμε στην  εκταμίευσή της.

Εκ μέρους της Εταιρείας Αρχιπέλαγος

 

 

---------------------

Απάντηση Lesvosnews.net

Μας χαροποιεί η συμβολική πράξη της Εταιρείας Αρχιπέλαγος να απόρριψη τη χρηματοδότησή της για το 2014  και τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την πρόσληψη εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι εφικτό όμως τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Αρχιπέλαγος δείχνουν να κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι μας (από το χώρο της εκπαίδευσης μέχρι το χώρο του πολιτισμού).

Σχετικά με την ουσία του δημοσιεύματος:  Μπορεί η  Εταιρεία Αρχιπέλαγος να λέει ότι το αίτημα  για χρηματοδότηση να έγινε πριν δύο χρόνια αλλά και τότε δεν ήταν εποχή κρίσης; Στο δημοσίευμα μας αναφέρουμε την ημερομηνία 1/10/2014 ως την ημερομηνία που έγινε το αίτημα τροποποίησης από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακόμη και αν όλο το έργο δεν κοστίσει 500.000 ευρώ  …. Και τα 160.000 ευρώ από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι ένα μεγάλο ποσό που μπορεί να διατεθεί σε έργα υποδομής που είναι άμεσης ανάγκης.

Επίσης  ο συσχετισμός της χρηματοδότησης του Ελαιοτριβείου – Μουσείου  με το σχολείο Παπάδου σκοπό είχε να αναδείξει την ιεράρχηση των αναγκών που κάποτε πρέπει να κάνει το Κράτος. Γιατί το Κράτος δεν είναι κάτι απρόσωπο. Κάποιοι αποφασίζουν και μοιράζουν τα χρήματά μας….

Εν κατακλείδι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο της Εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

 

Μοιράσου το άρθρο!