Κοινωνία

08/06/2011 - 11:46

H Μυτιλήνη κατακτά τον Καναδά

Ο ομογενής Ιωάννης Δάγωνας εκλέχτηκε Συντονιστής ΣΑΕ, Περιφέρειας Καναδά, μετά από την παραίτηση του Κώστα Μενεγάκη από την θέση αυτή, λόγω της εκλογής του στο Καναδικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Η εκλογή του κ. Δάγωνα έγινε ομόφωνα σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Καναδά, μέλος του οποίου είναι από την ίδρυσή της.

Ο Ιωάννης Δάγωνας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Μετανάστευσε στον Καναδά τον Ιούνιο του 1966, όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα. Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ryerson, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Ινστιτούτου Ποσοτικού Ελέγχου του Καναδά. Για περισσότερο από 35 χρόνια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο των οικοδομικών κατασκευών, εμφιάλωσης ποτών, κέντρων συνεδριάσεων, δεξιώσεων και εστίασης και σήμερα θεωρείται ένας εκ των σημαντικότερων ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών και φιλάνθρωπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΕ Καναδά. Το 2002 ανακηρύχθηκε Άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Έχει διατελέσει-μεταξύ άλλων- Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς, της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο και της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου, Διευθυντής του Ελληνικού Κογκρέσου, του Ελληνικού Γηροκομείου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Νοσοκομείου West Park και των Σχολείων «Σωκράτης» στην Mississauga. Τα τελευταία δύο έτη ηγείται της προσπάθειας του οργανισμού Hellenic Hope Centre για να την κατασκευή ενός μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου κέντρου για την φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες, άνω των 21 ετών. Τους τελευταίους μήνες και μετά από σχετική έκκληση των μελών και Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικής Εξυγίανσης του Οργανισμού

Μοιράσου το άρθρο!