Κοινωνία

09/01/2021 - 07:31

Χάκαραν τα μεγάφωνα με τα κάλαντα στη Μυτιλήνη, έδωσαν τέλος στην πλήξη και έστειλαν μήνυμα

Με το καλύτερο τρόπο έκλεισε η φετινή εορταστική περίοδο... 

Τα βαρετά και πληκτικά κάλαντα που έσπασαν τα νεύρα των κατοίκων της Μυτιλήνης στο κέντρο, όπου για 15 τουλάχιστον ημέρες άκουγαν τα κάλαντα για πολλές ώρες  σε όλες τις εκδόσεις.... Χθες το απόγευμα  τα κάλαντα  έδωσαν τη θέση τους για κάτι διαφορετικό... Άγνωστοι έκαναν παρέμβαση στο χώρο του παλιού λιμεναρχείου όπου βρίσκεται η κονσόλα των μεγαφώνων του Δήμου Μυτιλήνης και άλλαξαν το στικάκι με τα κάλαντα. Ο σκοπός των αγνώστων ήταν να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα.

 

Η εφημερίδα "Πολιτικά" αναφέρει: 

Για περίπου μια ώρα οι κάτοικοι του κέντρου της Μυτιλήνης άκουσαν ηχογραφημένο μήνυμα-παρέμβαση από τα ...χακαρισμένα μεγάφωνα της πόλης!

Στίχοι της Κατερίνας Γώγου, τραγούδια από τους Ωχρά Σπειροχαίτη και Μωρά στη φωτιά, Τζίμη Πανούση, Καζατζίδη, αντάρτικα, σατιρικά ηχητικό υλικό, συνθήματα ενάντια στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών αλλά και εναντίων των αντιδημοκρατικών μέτρων της κυβέρνησης και την εργαλειοποίηση της πανδημίας: "Φρόντισε όσους και όσες πέφτουν στα χέρια του κράτους είναι αιχμάλωτοι για μια κοινωνία ελευθερίας δικαιοσύνης και ανεκτικότητας. Είναι δικοί σου αιχμάλωτοι. Η δύναμη της αλληλεγγύης θα χτίσει τον νέο κόσμο"...."Μην εμπιστεύεσαι βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τους συμβούλους τους. Μην σε εκπλήσουν οι κωλοτούμπες, τα συμφέροντά τους είναι πάνω από την ειλικρίνεια. Τα κέρδη που βγάζουν απο οτο μεταναστευτικό είναι πάνω από την αξιοπρέπεια των ανθρώπων...".

 

up date διαβάστε:

Όλο το ηχητικό απόσπασμα από το χθεσινό χακάρισμα στα μεγάφωνα της Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!