Κοινωνία

18/11/2015 - 09:39

Χάσαμε το μέτρο στη Λέσβο....λήψη σάλιου σε καφετέρια της Μυτιλήνης ! ! !

Μ

ια ανακοίνωση από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Οργάνων Μυτιλήνης που προκαλεί γέλιο και ερωτηματικά.....  Η κοινωνική προσφορά θέλει και λίγη σοβαρότητα!

Η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης (ΣΕΑΜ) πιστοποιημένος πλέον συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, στοχεύει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με κύριο σκοπό την εγγραφή εθελοντών δοτών στην Ελληνική και παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών είναι εντελώς ακίνδυνη προστατεύοντας τόσο το δότη όσο και τον ασθενή. Για να καταγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει ένα δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο). Λήψη δείγματος γίνεται οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε σημείο.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων ο Σύλλογος μας θα επισκευθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου την καφετέρια Monkey στην προκυμαία Μυτιλήνης στις 16:00 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθεί το Λεσβιακό κοινό και θα γίνει λήψη σάλιου (στοματικού επιχρίσματος με βαμβακοφόρο στυλεό) και όχι λήψη αίματος που γινόταν παλαιότερα.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση που ενδεχόμενα χρειάζεστε. Στα γραφεία του Συλλόγου μας των Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης (ΣΕΑΜ), υπάρχει έντυπο υλικό καθώς και αιτήσεις Εγγραφής Δότη Μυελού των Οστών.

---------

Ελπίζουμε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδότων να πάρει στη σειρά όλες τις καφετέριες της Λέσβου , τα εστιατόρια , τα σουβλατζίδικα κτλ....

Και μια ερώτηση με τι κριτήρια επιλέγει το Monkey; 

 

up date απάντηση από το Σύλλογο :

 

Σχετικά με το σχόλιό σας για την εκδήλωση προσέλκυσης δοτών μυελού των οστών αναφέρουμε τα παρακάτω:

1. Δεχόμαστε κάθε κριτική για παραλήψεις ή πιθανές λανθασμένες κινήσεις μας, αλλά θα θέλαμε σαν εθελοντές που διαθέτουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, να είναι καλόπιστη και όχι προσβλητική ή ειρωνική.

2. Σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης προβάλλετε πάντα αυτές τις πρωτοβουλίες μας συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας.

3. Κάνουμε την εκδήλωσή μας, μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών, σε γνωστή καφετέρια θέλοντας να πάμε εμείς σε πολυσύχναστους χώρους, κυρίως νέων συντοπιτών μας, γιατί δύσκολα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει σε δημόσιες αίθουσες. Βέβαια θα πάμε και σε άλλους κατάλληλους χώρους επιχειρήσεων που θα θελήσουν να συνεργαστούν με τον Σύλλογό μας.

 

Απάντηση Lesvosnews

Δεκτές οι διευκρινήσεις από το Σύλλογο και καλύτερα ας είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες στις προσπάθειες που αν μη τι άλλο έχουν τις καλύτερες προθέσεις.

Μοιράσου το άρθρο!