Κοινωνία

06/10/2020 - 07:36

Χειροπιαστό παράδειγμα Εθελοντικής Προσφοράς στη Θερμή. Βοήθεια για την Καρδίτσα

Mεγάλη η ανταπόκριση .....

- 48 χαρτόκουτες με είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής  για τους πλημμυροπαθείς  της Καρδίτσας

- Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η συγκέντρωση της βοήθειας ...

# Mεγάλη ανταπόκριση συνάντησε η πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου της Θερμής «Η ΕΛΠΙΣ», του Δημοτικού Σχολείου και της Εκκλησίας του χωριού  για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς  της Καρδίτσας.

 

# Στην έκκληση του συλλόγου ανταποκρίθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Θερμής και γονείς μαθητών, αλλά και πολλοί κάτοικοι άλλων χωριών (Παππάδος Παναγιούδα, Πηγή, Μυστεγνά κ.ά)

# Τα είδη συγκεντρώνονται το πρωί στο σχολείο και το απόγευμα στην εκκλησία του χωριού. Μέχρι στιγμής  συγκεντρώθηκαν 48 χαρτόκουτες, που αναμένεται να φθάσουν τις 60,  μέχρι και αύριο Τετάρτη, που θα ολοκληρωθεί η συγκέντρωση.

 

# Τώρα αναζητείται μεταφορική εταιρεία του νησιού, που θα αναλάβει δωρεάν τη μεταφορά.Αν δεν βρεθεί, τότε το κόστος θα το καλύψει η Εκκλησία της Θερμής

> Το σύνθημα της πρωτοβουλίας είναι:  Οφείλουμε εμείς οι ενήλικες, να γίνουμε το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας. Να τους μεταλαμπαδεύσουμε την ύψιστη ιδέα της Εθελοντικής Προσφοράς. Να  γίνουν Καλοί Άνθρωποι με ενσυναίσθηση, με Αλληλεγγύη, Πολιτισμό, Παιδεία με καθαρότητα στην καρδιά τους, για μια Κοινωνία με Αξίες κι Ήθος. Αυτό θα μπορέσουμε να το πετύχουμε, όταν τα μάθουμε να  αισθάνονται, πως θα μπορούσαν αυτά  να βρίσκονται στη θέση του άλλου,που δοκιμάζεται και χρειάζεται βοήθεια.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!