Κοινωνία

05/05/2020 - 16:39

ΧΙΛΙΕΣ στειρώσεις αδέσποτων ζώων από την ΚΙΒΩΤΟ - ενώ οι (επιδοτούμενοι) Δήμοι στη Λέσβο ακόμα να ξεκινήσουν….

Ανακοίνωση από την Κιβωτό Μυτιλήνης

Χθες, 04 Μαΐου 2020, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έφτασε ένα μεγάλο ορόσημο: έχουμε πλέον στειρώσει 1.000 (ΧΙΛΙΕΣ) αδέσποτες σκυλίτσες και γατούλες από τον Νοέμβριο 2014, όταν ξεκινήσαμε να στειρώνουμε αδέσποτα ζώα με την οικονομική συνδρομή των μελών μας και φιλόζωων πολιτών. Πολλαπλασιάστε αυτές τις ΧΙΛΙΕΣ στειρώσεις με τα 2-3 γατάκια ή κουτάβια που θα γεννούσε το ΚΑΘΕ αδέσποτο ζώο, ΔΥΟ φορές ΚΑΘΕ χρόνο και μπορείτε να αντιληφθείτε για τη σημασία αυτής της δράσης.

Σήμερα, όμως, ενώ θα έπρεπε να είναι μέρα γιορτής για τους φιλόζωους της Λέσβου, είναι μέρα ντροπής.

Είναι ντροπή ένα φιλοζωικό σωματείο με ΜΗΔΕΝ επιχορήγηση από πουθενά να στειρώνει με δικά του έξοδα ένα αδέσποτο ζώο την ημέρα, και οι επιδοτούμενοι από το Ελληνικό κράτος Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου να μην έχουν ξεκινήσει ΑΚΟΜΑ (…Μάιος μήνας!!!) το πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων ζώων για το 2020.

Είναι ντροπή να έχουμε Δημοτικές υπηρεσίες στη Λέσβο οι οποίοι είναι ικανότατες στο ολοκληρώνουν στην ώρα τους τους διαγωνισμούς για … καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά όταν πρόκειται για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων –που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να μεριμνούν- να είναι «πνιγμένες στη δουλειά» και να “μην προλαβαίνουν”, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, να ξεκινήσει το πρόγραμμα στειρώσεων τον Ιανουάριο!

Είναι ντροπή οι φιλόζωοι πολίτες της Λέσβου συνεχίζουν να τρέχουν, να πληρώνουν και να καλύπτουν την ανυπαρξία μέριμνας των Δήμων τους για τα αδέσποτα ζώα της Λέσβου.

Έως πότε;

Μοιράσου το άρθρο!