Κοινωνία

17/09/2012 - 16:34

Χωρίς επίδομα θέρμανσης το Βόρειο Αιγαίο;

Χωρίς  επίδομα θέρμανσης το Βόρειο Αιγαίο;

yle="text-align: justify; ">Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σε μερίδα του Τύπου σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που προτίθεται να καθιερώσει το Υπουργείο Οικονομικών ανά γεωγραφική ζώνη και απουσιάζουν παντελώς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου -τη στιγμή που εμφανίζονται στις γεωγραφικές ζώνες τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη και η Αττική, περιοχές δηλαδή που βρίσκονται νοτιότερα των νησιών μας- ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα. 

 
Ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του μεταξύ άλλων, σημειώνει:
«Κύριε Υπουργέ, σε περίπτωση που πρόκειται περί δημοσιογραφικού λάθους ή παράλειψης θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν στο σχετικό πίνακα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που εκτός όλων των άλλων, είναι νησιωτικό σύμπλεγμα απομακρυσμένο από τον Πειραιά με συχνές απαγορεύσεις προσέγγισης πλοίων για την εκφόρτωση καυσίμων και με σημαντική επιβάρυνση της τιμής διάθεσης στους πολίτες.». 
 
------------------
Νεότερες εξελίξεις:

Επίδομα πετρελαίου μόνο σε όσους το καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους μελετά να χορηγήσει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Όπως μετέδωσε το Mega, τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και οικογενειακά, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από πού θα προκύψει το σχετικό κονδύλι. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης καθώς και για τον τρόπο ενίσχυσης μεγάλων κατηγοριών φορολογούμενων λόγω των επιπτώσεων του μέτρου αυτού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εξετάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Σημειώνεται ότι εξετάζεται η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης κάτι που θα οδηγήσει σε τιμή 1,6 ευρώ το λίτρο ( με βάση τα σημερινά δεδομένα) για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και να υπάρξει σύστημα επιστροφής φόρου και όχι επίδομα θέρμανσης για την στήριξη των οικονομικά ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού.

Μοιράσου το άρθρο!