Κοινωνία

20/01/2014 - 18:57

Το Hott Spott απαντά σχετικά με το πεζοδρόμιο στα καφέ της προκυμαίας

Γ

ράφω  αυτή την επιστολή για να τοποθετηθώ στο καυτό θέμα των ημερών, τη διάνοιξη του πεζοδρομίου έμπροσθεν των τεσσάρων (4) καταστημάτων επί της προκυμαίας και την διαφωνία μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Περιφέρειας, οι γνώμες είναι πολλές, οι απόψεις διίστανται, γενικώς επικρατεί ένα αλαλούμ. Είμαι ένας από τους καταστηματάρχες , συγκεκριμένα του Hott Spott και έλαβα μέρος σε όλο το φάσμα των συζητήσεων μεταξύ Λιμ. Ταμείου και των καταστημάτων εδώ και τρισήμησι (3,5) χρόνια.
 Μετά απο αλλεπάλληλες συζητήσεις, σχέδια και προτάσεις μας ζητήθηκε απο το Λιμ. Ταμείο να αφήσουμε διάδρομο πλάτους 1,70 μ. Επί της εξωτερικής πλευράς (παράλληλα με το δρόμο), ούτως ώστε η διέλευση των πεζών να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Όλα τα καταστήματα συμφώνησαν και το βρήκαν λογικό, αφού η μέχρι τώρα κατάσταση που επικρατούσε, δηλαδή η διέλευση πελατών και σερβιτόρων από την  εσωτερική πλευρά των καταστημάτων, ελόχευε κινδύνους.
 Στις 13/1/14 και μετά από την εγγραφή πρόσκληση – τελεσίγραφο του Λιμ. Ταμείου τα δυο καταστήματα του Hott Spott και  Marush δι ιδίων εξόδων προχώρησαν στην αφαίρεση κυλιοδοκών και ζελατινών, ενώ το Monkey και Living Room δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εξωτερική διέλευση των πεζών.
Το άνοιγμα του πεζοδρομίου δεν έχει καμία σχέση με την περίφημη μελέτη ανάπλασης του κ.Βερβενιώτη, η οποία δεν έχει καν εγκριθεί από την Αρμόδια αρχή.
 Ως καταστηματάρχης, επί 25ετίας, του Hott Spott δηλώνω ότι πάντα σεβάστηκα το κοινό συμφέρον και λυπάμαι διότι μερικοί είτε μέσα από πολιτικές σκοπιμότητες είτε από καθαρή ιδιοτέλεια δημιουργούν κλίμα σύγχυσης στους πολίτες.
 
Ε. Νησιώτης

 

 Σχόλιο Lesvosnews.net : Κατανοητές και δεκτές οι εξηγήσεις που αναφέρονται στην επιστολή. Δυστυχώς όμως η μη εφαρμογή των Νόμων και των αποφάσεων από όλους δημιουργεί προβλήματα. Επειδή και οι επαγγελματίες επιθυμούν να έχουμε μια ανθρώπινη και όμορφη πόλη ας δείξουν με πράξεις πνεύμα συνεργασίας. Οι κόντρες δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Σίγουρα δεν υπάρχει λύση που να ικανοποιεί όλους. Ας μπει όμως σε πρώτο πλάνο ο πολίτης στη λύση που θα βρεθεί.

Μοιράσου το άρθρο!