Κοινωνία

29/12/2018 - 19:47

Χριστουγεννιάτικο δείπνο της Καθολικής Εκκλησίας Μυτιλήνης

Όπως και πέρυσι, μετά το πέρας της βραδινής Χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας, η Καθολική εκκλησία Μυτιλήνης παρέθεσε εορταστικό δείπνο σε εστιατόριο της πόλης για το εκκλησίασμα, στη συντριπτική του πλειοψηφία αφρικανοί πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια.  Στην κάλυψη των εξόδων συνέδραμε η οργάνωση CARITAS Ελλάδας.
Αντιπροσωπεία μελών της Συνύπαρξης παρέστη και βοήθησε την όλη διοργάνωση.

Τα μέλη της Συνύπαρξης συγχαίρουν τον πατέρα Αντόνιο, τον υποδιάκονο Λεν και τους ανθρώπους της CARITAS στη Μυτιλήνη για την πρωτοβουλία τους. Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι οι πρόσφυγες-μετανάστες, το Χριστουγεννιάτικο αυτό δείπνο, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, τους πρόσφερε στιγμές θαλπωρής και αγάπης που θα έχουν να θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.
Οι επόμενες δράσεις της Συνύπαρξης για τις γιορτινές μέρες θα είναι το μοίρασμα του ημερολογίου της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην αγορά και το κόψιμο της βασιλόπιτας μαζί με τους χριστιανούς πρόσφυγες-μετανάστες, το βράδυ της παραμονής στις 7μμ, μετά το τέλος της λειτουργίας στην Καθολική Εκκλησία Μυτιλήνης.  Η Συνύπαρξη καλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει μέρος στις δράσεις αυτές.

Μοιράσου το άρθρο!