Κοινωνία

12/10/2012 - 14:36

Η Αν.Αντωνέλλη θα εκτελέσει την εντολή Στυλιανίδη(;) με... αντιρατσιστικές πινελιές

Η Αν.Αντωνέλλη θα εκτελέσει την εντολή Στυλιανίδη(;) με...  αντιρατσιστικές πινελιές

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/o-dimos-lesvoy-tha-apantisei-stin-proklisi-stylianidi-gia" target="_blank">Η Πρόεδρος του Οργανισμού  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» Αναστασία Αντωνέλλη, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε και αφορά την παροχή στοιχείων για τα  παιδιά των αλλοδαπών  που είναι εγγεγραμμένα στου Παιδικούς Σταθμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση από την οποία προκύπτει ότι ο Δήμος Λέσβου μάλλον θα δώσει τα στοιχεία στον Υπουργό Εσωτερικών  τη στιγμή που πολλοί Δήμοι λένε ΟΧΙ σ' αυτή την πρόκληση. Η κα Ανωνέλλη βάζει μερικές αντιραστιστικές πινελιές ώστε να "καλύψει" την επιλογή της!!!!

 

Αναλυτικά η δήλωσή της:

          «Κατ’ αρχήν θέλω να τονίσω ότι έχω μια εντελώς διαφορετική άποψη, από αυτήν που προτείνεται ως σωστή και αφορά την μη παροχή στοιχείων- αριθμητικών και μόνον- των παιδιών των μεταναστών που υπάρχουν στους Παιδικούς Σταθμούς.

          Και εξηγώ γιατί: Οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στην Ελλάδα, με βάση το Σύνταγμα- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- έχουν ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες. Ως εκ τούτου, η τακτική να τους «κρύψουμε κάτω από το χαλί», δείχνει ενοχή και φόβο της Ελληνικής κοινωνίας. Και είναι γνωστό ότι οι κοινωνίες που φέρονται ενοχικά και φοβικά, γίνονται υποχείριο και αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμού διαφόρων «σωτήρων και εξυγιαντών», με τα γνωστά από την ιστορία αποτελέσματα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν χρειάζεται να κρύψουμε στα υπόγεια τους Νόμιμους μετανάστες, για να τους γλυτώσουμε από το Άουσβιτς. Το Άουσβιτς, ανήκει στο παρελθόν. Στο σήμερα, έχουμε υποχρέωση να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας ΚΑΙ με σθεναρότητα, δύναμη και θάρρος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα  αυτών των ανθρώπων, να ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ. Και υπάρχουν. Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους στις  όποιες παροχές του Κράτους και όχι να τους κρύβουμε!

Μάλιστα κύριοι της χρυσής ή όποιας αυγής(;), έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε παιδιά νομίμων μεταναστών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λέσβου. Θα υπερασπιστούμε δε με κάθε μέσον το ΝΟΜΙΜΟ αυτό δικαίωμα τους! Κανένας φόβος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πάνω από τον Νόμο, σε μια Συντεταγμένη κοινωνία. Σε ότι αφορά δε το πρόσχημα σας, ότι η φοίτηση των παιδιών των νομίμων μεταναστών, στερεί το δικαίωμα της ικανοποίησης του συνόλου των «Ελληνοπαίδων», σας διαβεβαιώ ότι το Ελληνικό Κράτος με τις υποχρηματοδοτήσεις και τις απαγορεύσεις προσλήψεων, είναι αυτό που δεν στερεί απλώς αλλά δολοφονεί τους Παιδικούς Σταθμούς και όχι η φοίτηση των ελαχίστων πλέον παιδιών των μεταναστών. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος, τις προσχηματικές κορώνες λαϊκίστικης κατανάλωσης και το κυνήγι μαγισσών, διότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες ήταν και θα είναι φιλόξενος και ανθρωπιστικός Λαός, τιμώντας και προστατεύοντας τους Ξένους. Σύμφωνα δε με τον Όμηρο (Οδύσσεια Θ, 546): «αντι κασιγνήτου ξεινός θ’ ικέτης τε τέτυκται» δηλαδή: «ο ξένος κι ο ικέτης είναι σαν αδελφός στον άνθρωπο».

 

 

 


up date Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

 

 

 

Το Μνημόνιο με όπλο το ρατσισμό κυβέρνησης-παρακράτους χτυπάει τους παιδικούς σταθμούς

Κοινωνικές υπηρεσίες για όλα τα παιδιά

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας το Μνημόνιο, χτυπάει τις κοινωνικές υπηρεσίες, αφήνοντας τα χιλιάδες παιδιά χωρίς πρόσβαση σε δημόσιο δωρεάν παιδικό σταθμό, με τις υπηρεσίες που τους αξίζουν. Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση για να αθωώσει το Μνημόνιο, αλλά και για προπαγανδίσει έναν κοινωνικό εμφύλιο που τη βολεύει, προωθεί τη σύγκρουση μεταξύ των θυμάτων της πολιτικής της για να μοιραστούν τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που απομένουν και στην κατάσταση που απομένουν.

Η στοχοποίηση των παιδιών των μεταναστών απαλλάσσει από τις ευθύνες κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και κυρίως οδηγεί στην εγκατάλειψη της διεκδίκησης όσων δικαιούνται τα παιδιά. Αυτή η κοινωνικά βάρβαρη πολιτική που επιστρατεύει το ρατσισμό για να επιβληθεί δείχνει και το μέγεθος της προδοσίας κάθε έννοιας Αριστεράς από τη ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στην κυβέρνηση μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το δρόμο ο υπουργός εσωτερικών Στυλιανίδης με εγκύκλιο ζητάει από τους δήμους καταλόγους με τα παιδιά μεταναστών την ίδια μέρα που το ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί σαν λαγός στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά να τσεκουρώσει τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι πρόκειται για κυβερνητική επιλογή το θυμίζει η προεκλογική δήλωση Σαμαρά σε διαδικτυακή τηλεόραση στις 6.6.2012 όταν με περισσή υποκρισία έλεγε πως δήθεν «γέμισαν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί με το μετανάστη και δεν μπαίνει ο Έλληνας», για να καταλήξει στην απειλή «αυτό τέρμα». Αυτά δήλωνε ο Σαμαράς πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του στο Μνημόνιο 2 που έκλεισε παιδικούς σταθμούς και υποβάθμισε όσους απέμειναν. Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η φασιστική Χρυσή Αυγή με τις απειλές ότι θα βγάλει τα παιδιά των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς.

Είναι ώρα του λαϊκού κινήματος να διεκδικήσει όσα ανήκουν στο λαό, όσα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά. Αυτοί που διώχνουν σήμερα το παιδί του μετανάστη θέλουν να νομιμοποιήσουν τη βαρβαρότητα ότι δεν έχουν όλοι δικαιώματα. Αύριο θα είναι οι φτωχοί, οι αριστεροί, όσοι δεν έχουν «μέσον», όπως γινόταν στη Χούντα και σε άλλες σκοτεινές εποχές. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ να βάλει φρένο σε αυτό τον κατήφορο.

Τη λύση στα προβλήματα της κοινωνίας δε τη φέρουν ούτε οι ένοχοι που τα δημιούργησαν ούτε οι μπράβοι της ακροδεξιάς. Ο οργανωμένος λαός θα διασφαλίσει και τις δημοκρατικές ελευθερίες και θα παλέψει για τα δικαιώματά του ανατρέποντας την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κυριαρχία του κεφαλαίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!