Κοινωνία

26/08/2021 - 10:31

Η Άντισσα τίμησε τον τέως Βουλευτή Λέσβου Ιωάννη Β. Φωτιάδη

γράφει η Βάγια Καρίνου

Η Άντισσα τίμησε τον τέως Κοινοτάρχη και τέως Βουλευτή Ιωάννη Ιωάννη Β Φωτιάδη ,σε μια σεμνή τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού δρόμου του χωριού σε οδό Ιωάννη Β. Φωτιάδη .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στην προτομή του αείμνηστου Φωτιάδη , χοροστατούντος των Παναγιότατου Πρωτοσύγκελλου Νικόδημου και του Αιδεσιμότατου Πατρός Λεωνίδα Μαρίνου. Μετά την προσέλευση στο χώρο της τελετής , χαιρέτησαν και μίλησαν για τον τιμώμενο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άντισσας κ Κυριάκος Καραμιχαήλ καθώς και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών συλλόγων Άντισσας κ Θεολόγος Καραμιχαήλ και η κ.Βαΐτσα Κατσαμάτσα.

Στο βήμα ανέβηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης , αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου Ν.Δ κ Χαράλαμπος Αθανασίου .ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ Ταξιάρχης Βέρρος και ο τέως στενός συνεργάτης του Ιωάννη Β Φωτιάδη Δρ.Τάκης Ιορδάνου ,ο οποίος μας μετέφερε βιωματικά το ποιος ήταν ο Φωτιάδης και στο πόσο κόπο κατέβαλε σε δύσκολα χρόνια ,όπως αυτά της Κατοχής του Εμφυλίου και της Δικτατορίας ,για το καλό όχι μόνο της Άντισσας αλλά και όλου του νησιού.

2

Διαβάστηκαν επίσης χαιρετισμόι από την Οικογένεια Φωτιάδη ,που λόγω ανηλειμένων οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παρίστανται στην εκδήλωση. Παρών στην εκδήλωση επίσης αντιπροσωπεία του Τάγματος Εθνοφυλακής Λέσβου. Η τελετή έκλεισε με χαιρετισμό και αποκαλυπτήρια της πινακίδας με το όνομα του Ιωάννη Β Φωτιάδη από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Σημαντικές για την Άντισσα ήταν οι διαβεβαιώσεις του Βουλευτή ΝΔ κ Αθανασίου,του Δημάρχου κ Βέρρου και του Περιφερειάρχη κ . Μουτζούρη ,ως προς την υλοποίηση μιας σειράς έργων με κέντρο την Άντισσα ,όπως αυτό της λειτουργίας του Γήροκομείου Άντισσας ως παράρτημα του Ζαχαρειου Γήροκομείου Αγ.Παρασκευής .του δρόμου Άντισσα – Λιώτα ,της ανάπλασης παιδικής χαράς και πάρκινγκ χωριού ,της δημιουργίας γηπέδου μπάσκετ καθώς και συντήρηση κτιρίων της Άντισσας όπως αυτό που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Κοινότητας.

3

Μοιράσου το άρθρο!