Κοινωνία

06/11/2014 - 09:21

Η Ερμού Μυτιλήνης είναι πεζόδρομος;

Γ

ια πόσο καιρό ακόμα θα κυνηγάμε τα μικρά αυτονόητα; Δευτέρα πρωί, περίπου δέκα η ώρα και στην αρχή του …πεζόδρομου της οδού Ερμού είχαν αράξει τρία φορτηγάκια. Τα δύο από μεταφορικές εταιρείες και το ένα από ταχυμεταφορική. Κάτι οι εκπτώσεις, κάτι ο καιρός, ο κόσμος σχετικά αρκετός στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης.  Ο οποίος όμως με ελιγμούς προσπαθούσε να παρακάμψει τα φορτηγά και τους εργάτες που έκαναν τις μεταφορές, προκειμένου να δει τις βιτρίνες των καταστημάτων ή απλώς να κάνει μια βόλτα. Θέαμα καθόλου ευχάριστο που συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα.
 Και ρωτάμε. Είναι ή δεν είναι πεζόδρομος η Ερμού; Γιατί εάν είναι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ η νέα δημοτική αρχή να πάρει έστω και σκληρές αποφάσεις προκειμένου να σταματήσει να είναι ένας… «τρανσέξουαλ» πεζόδρομος. Να γίνει ένας κανονικός πεζόδρομος  και να δοθεί στους πεζούς της Μυτιλήνης.  Εάν πάλι για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν υπάρχει η διάθεση ή η δυνατότητα, ας τον ανοίξουμε τον δρόμο για να περνάνε όλοι κι όχι μόνο κάποιοι καπάτσοι.
Αλλά η άποψη κάποιων ότι η πεζοδρόμηση θα βλάψει τα καταστήματα ή δεν θα μπορούν να περάσουν …ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα, ας το λύσουν με απλό τρόπο. Ρωτώντας σε  άλλες πόλεις της Ελλάδος ή του εξωτερικού πως αυτές ….επιβιώνουν με τους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης τους!
ΕΡΜΗΣ

 

up date Διαβάστε την απάντηση του Προέδρου Μυτιλήνης κ. Πίτσιου

Μοιράσου το άρθρο!