Κοινωνία

06/02/2019 - 07:17

Η γιαγιά Μαρίτσα της Λέσβου στη συνάντηση Μπέτυς Μπαζιάνας-Εμινέ Ερντογάν

Θερμή υποδοχή στη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Μπέτυ Μπαζιάνα, επεφύλαξε το απόγευμα της Τρίτης (05/02/2019) η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, στο «Λευκό Παλάτι», στην Άγκυρα.

Η κυρία Ερντογάν καλωσόρισε την κυρία Μπαζιάνα, την ρώτησε για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπαζιάνα την ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές.

Στη συζήτηση που είχαν η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Η κυρία Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κυρία Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τις δύο συζύγους των πολιτικών ηγετών Ελλάδας – Τουρκίας μαζί με τη μεταφράστρια σε ένα από τα σαλόνια του «Λευκού Παλατιού».

Μοιράσου το άρθρο!