Κοινωνία

29/06/2011 - 07:59

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην πόλη μας λέει τη….. μισή αλήθεια.

Η χθεσινοβραδινή (28-6-2011)  παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αρχιπελάγους πέραν των τοποθετήσεων σε ζητήματα καθαριότητας που έτσι και αλλιώς συνεχίζουν να απασχολούν τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και τους απλούς πολίτες, περιελάμβανε και αναφορές για ζητήματα όπως η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων από εταιρείες με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη ενέργεια παρατηρείται υπέρ του δέοντος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη συνεχή επιπλέον ρύπανση της πόλης.

Ωστόσο ο κ. Κουνιαρέλλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αφισορύπανσης λέγοντας ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την τοποθέτηση αφισών σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο πλην κάποιων ενδεδειγμένων ταμπλό που ανήκουν στο Δήμο Λέσβου.

Χωρίς να είμαστε γνώστες του εν λόγω νόμου και χωρίς να διαφωνούμε ως προς την αλόγιστη αφισοκόλληση αναρωτιόμαστε ως απλοί πολίτες αν ο κ. Κουνιαρέλλης είναι καθόλα ενημερωμένος ιδίοις όμμασι και όχι μόνο ως προς την ύπαρξη αφισών σε τοίχους, στήλες φωτισμού και άλλους χώρους δημοσίας χρήσεως.

Την ώρα που ο ίδιος εμφανίζεται στα «παράθυρα» του εν λόγω καναλιού κάνοντας δηλώσεις περί αφισορύπανσης μάλλον δεν απεδείχθη ιδιαίτερα παρατηρητικός για να επικεντρωθεί στην πραγματικά πρωτοφανή αφισοκόλληση που πραγματοποιήθηκε σε κάθε πιθανό σημείο εντός και εκτός πόλης με αφορμή την ελληνοτουρκική έκθεση των προηγούμενων ημερών στη Μαρίνα Μυτιλήνης με αρωγό τον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος». Αφίσες φιγούραραν επιδεικτικά ακόμη και στα φανάρια με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται το χρώμα του σηματοδότη κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τροχαίο ατύχημα. Την ίδια στιγμή αφίσες υπάρχουν σε αρκετά κεντρικά σημεία πάνω σε ταμπλό «φαντάσματα» τα οποία  ισοδυναμούν με στύλους της ΔΕΗ, τοίχους κτλ.

Οι φωτογραφίες αναγνωστών αποδεικνύουν ολότελα του λόγου το αληθές. Γιατί σ'αυτή την πόλη ίσως οι τοπικοί άρχοντες έχουν μάθει ή τους αρέσει να κάνουν διακρίσεις στα σινάφια τους  (αυτοδιοικητικά, κομματικά κυβερνητικά) …’Έλεος πια!!!!

Σημείωση 1:  Στη πρώτη  φωτογραφία στην κορυφή του άρθρου  οι αφίσες είναι κρεμασμένες σε στύλους ακριβώς κάτω από τα γραφεία του Δήμου στην οδό Ελυεθερίου Βενιζέλου. Σημείωση 2:

Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε το καθημερινό αγώνα που κάνει ο Ηλίας Κουνιαρέλλης για να καθαρίσει την πόλη με τα λίγα μέσα που διαθέτει. Του αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια. Όμως οι πολίτες απαιτούν οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους και οι αλήθειες να λέγονται όπου κι αν βρισκόμαστε!

Σημείωση 3

Στη τελευταία φωτογραφία αφίσα από εκδήλωση στο χωριό του Ηλία Κουνιαρέλλη

Μοιράσου το άρθρο!