Κοινωνία

27/02/2013 - 16:09

Η κρίση είναι εδώ... Δεκάδες άτομα στη Μυτιλήνη δεν έχουν ούτε για τα φάρμακα τους

Η κρίση είναι εδώ... Δεκάδες άτομα στη Μυτιλήνη δεν έχουν ούτε για τα φάρμακα τους

pan style="text-align: justify; line-height: 1.538em;">Αποκαλυπτικό και... απογοητευτικό το ρεπορτάζ του Ηλία Μαραβά στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαβάστε το και ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί. 

 
Πάνω από 100 εγγεγραμμένα μέλη και δεκάδες ωφελούμενοι εξυπηρετούνται καθημερινά από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Λέσβου που στεγάζεται στο Συνοικισμό Μυτιλήνης. Ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι συμπολίτες μας λαμβάνουν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες από γιατρούς εθελοντές και από τους δύο φαρμακοποιούς που εργάζονται στο κέντρο. Ταυτόχρονα κοινωνικός λειτουργός επεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης.
Η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων εξασφαλίζεται χάρη στις δωρεές αρκετών συνδημοτών μας.
Το Κέντρο λειτουργεί εδώ και δύο μήνες με τη σύμπραξη του Δήμου Λέσβου με τη ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Η Κυριακή Μπάρου που εργάζεται στο Κέντρο δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «καθημερινά απευθύνονται σε εμάς δεκάδες άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους. Καλούμε όσους συμπολίτες μας έχουν φάρμακα που δεν τα χρειάζονται να τα φέρνουν στα γραφεία μας, Κυδωνιών 19, προκειμένου να δίνονται σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.
Το Κέντρο επίσης κάνει προσπάθεια για να προμηθεύονται σε άπορες οικογένειες βρεφικές τροφές και πάνες».
 
Το τηλέφωνο του Ιατροκοινωνικού Κέντρου είναι 22510-43183 και οι ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή απο 09.00-14.00 Απογεύματα: Δευτέρα και Τετάρτη 18.00-20.00.

Μοιράσου το άρθρο!