Κοινωνία

07/03/2023 - 13:17

Η Μελβούρνη μέθυσε με μπόλικο... ούζο Λέσβου !!!

Τα έθιμα της Λέσβου αναβίωσαν και φέτος στη Μελβούρνη μέσα από τη Γιορτή του Ούζου/ Μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη μουσική, παραδοσιακά εδέσματα, αρώματα Αιγαίου, και μπόλικο… ούζο βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή στις 5 Μαρτίου στο Bayswater, στην καθιερωμένη Γιορτή του Ούζου, με πρωτοβουλία της Παλλεσβιακής Ένωσης της Μελβούρνης και Βικτώριας

Με μουσική, παραδοσιακά εδέσματα, άρωμα Αιγαίου και πολύ… ούζο, τίμησε την Κυριακή, 5 Μαρτίου, στο Bayswater, ένα από τα ωραιότερα έθιμα του νησιού της Λέσβου, την καθιερωμένη Γιορτή του Ούζου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας που συνέβη στην Ελλάδα.

Η Παλλεσβιακή Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας, πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική παράδοση του νησιού, μέσα από μία μοναδική γαστρονομική και μουσική εμπειρία.

«Ο κόσμος ήταν αρκετός» δήλωσε ο Ιωάννης Καρανικόλας, πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης στον «Νέο Κόσμο», καθώς η ατμόσφαιρα που φέρει άρωμα αιγαιοπελαγίτικης Ελλάδας δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να «απολαύσουν οι επισκέπτες το ουζάκι τους κάτω από τα δέντρα, όσο ανταμώνουν με παρέες».

Το αρωματισμένο ποτό με γλυκάνισο και βότανα, είναι συνυφασμένο παραδοσιακά με το νησί της Λέσβου, ενώ σύμφωνα με την ιστορία έλκει τις ρίζες του και από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αν και τα νούμερα φέτος ήταν ελαφρώς μειωμένα, το κέφι του κόσμου, το οποίο συνόδευσε με μεγάλη επιτυχία η ορχήστρα, και το «μπόλικο ούζο», αποζημίωσαν την έλλειψη αυτή και με το παραπάνω.

«Υπήρχε μία κάμψη σε σχέση με την προσέλευση των νέων, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι», σχολίασε ο κ. Καρανικόλας.

Το μειωμένο ενδιαφέρον της νεολαίας στα ΔΣ είναι κάτι το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία στους συλλόγους της παροικίας, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Καρανικόλα στον «Νέο Κόσμο», ο οποίος ελπίζει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα προσελκύσουν τους νέους και θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον τους.

«Υπήρχε πολύ κούραση από το συμβούλιο, τους εθελοντές και όλους όσους συνεισέφεραν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, όταν βλέπεις τον κόσμο να διασκεδάζει, εμείς ξεκουραζόμαστε», δήλωσε.

Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, καθώς και όλο το ΔΣ αλλά και τον μεγάλο αριθμό εθελοντών, πολλοί από τους οποίους ήταν μάλιστα νέα παιδιά και απαρτίζονταν τόσο από Έλληνες όσο και από μη Έλληνες.

Τέλος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που στήριξαν την εκδήλωση αυτή, λέγοντας πως δεν θα πραγματοποιούταν τίποτα με την ίδια επιτυχία, χωρίς τη βοήθειά τους.

Στα αριστερά ο Ιωάννης Καρανικόλας, πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, στη μέση ο Δημήτρης από το Προξενείο,και δεξιά η Sorina Grasso δημοτική σύμβουλος της περιφέρειας Donsdale, του Knox City council. Φώτο:Κώστας Ντεβές

Οι παρέες που βρέθηκαν στη Γιορτή του Ούζου, καθίσαν κάτω από τα δέντρα, απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά έθιμα της Λέσβου. Φώτο:Κώστας Ντεβές.

Μια από τις παρέες που βρέθηκε στη Γιορτή του Ούζου.Φώτο:Κώστας Ντεβές

 

https://neoskosmos.com/

Μοιράσου το άρθρο!