Κοινωνία

20/09/2020 - 12:28

Ιδού τα…μέτρα για τον κορονοϊό

Αναχώρησαν οι πρώτες δυνάμεις των ΜΑΤ και τα τεθωρακισμένα οχήματα

Την ώρα που η Μυτιλήνη είναι μια περιοχή με αυξημένο κίνδυνο για τη μετάδοση του κορονοϊού όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  έχει δηλώσει δημόσια με 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αλλοδαπούς και ανυπολόγιστο ακόμα πόσα άγνωστα κρούσματα  έχουμε  μετανάστες που περιφέρονται ή φιλοξενούνται σε διαμερίσματα χωρίς να έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, αυτή ήταν η εικόνα που προκαλεί το κοινό αίσθημα χθες Σάββατο από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα έξω από σουπερ μάρκετ στον Καρά Τεπέ.

Εκατοντάδες μετανάστες κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο σχημάτιζαν μεγάλες ουρές για να προμηθευτούν προιόντα. Πρόκειται για αλλοδαπούς και των δυο πλευρών του Καρά Τεπέ με τους περισσότερους να προέρχονται απ το καμπ του Δήμου στο βιολογικό καθαρισμό.

Τα παραπάνω ενώ  ο κορονοϊός μαίνεται στους μετανάστες με κίνδυνο ο ιός να μεταδοθεί και στο καμπ του Δήμου.

Πληροφορηθείς ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης τα τεκταινόμενα ζήτησε να γίνουν “γρήγορα τεστ” και σε όλους τους αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στο καμπ του Δήμου. Ο Υπουργός παρέμενε μέχρι νωρίς το βράδυ στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου απ όπου συντόνιζε ενώ δέχτηκε στο γραφείο του και  πληγέντες κατοίκους της Μόριας από τις τελευταίες φωτιές τους οποίους ενημέρωσε για τις αποζημιώσεις.

Αναχώρησαν χθες το πρωί με το δρομολόγιο για Καβάλα οι πρώτες δυνάμεις των ΜΑΤ και τα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας που βρεθήκαν τις προηγούμενες μέρες στη Μυτιλήνη, καθώς ολοκληρώνεται η καταγραφή των μεταναστών  Συνολικά έχουν εισέλθει 9.000 αλλοδαποί, πράγμα που σημαίνει ότι διαφεύγουν και συνεχίζουν να περιφέρονται με κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού εκατοντάδες αλλοδαποί ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι μετανάστες ήταν λιγότεροι από τους περίπου 12.000 που ήταν ο επίσημος αριθμός μετά την αναχώρηση των 400 ασυνόδευτων ανηλίκων!

Θα πρέπει να  θεωρείται δεδομένο ότι ένας αριθμός αλλοδαπών φιλοξενείται σε σπίτια που έχουν μισθώσει ομοεθνείς τους  στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα και ενώ τα γρήγορα τετ για τον κορονοϊό συνεχίζονται, στους 214 έχουν ανέλθει τα θετικά κρούσματα στο πεδίο βολής.

 

 Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο των ΝΕΩΝ της ΛΕΣΒΟΥ που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Μοιράσου το άρθρο!