Κοινωνία

14/10/2019 - 19:09

"Καμία δομή προσφύγων στην Αγιάσο"

Αναστάτωση δημιουργήθηκε με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr σχετικό με την ανακαίνιση κτιρίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Το δημοσίευμα αφορούσε  σειρά αποφάσεων απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών οικοδομικών εργασιών και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση-ανακαίνιση 3 κτιρίων σε Αθήνα και Πειραιά.

Αυτά τα 3 κτίρια είναι αποφάσεις που αφορούν το σήμερα.

Στο δημοσίευμα υπήρχε αναφορά για μια απόφαση του 2017 ( Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ) . Αναφέρει το δημοσίευμα:

Εκτός των 3 παραπάνω ακινήτων, με βάση την ΚΥΑ του Δεκεμβρίου 2017, προορίζονται να μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας με την τεχνική συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και τα ακόλουθα κτίρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

  •  Διώροφο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 175 στον Δήμο Πειραιά, συνολικής επιφάνειας 224,16 τ.μ.
  • Τρία ακίνητα από το συγκρότημα είκοσι συνολικά κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς στον Δήμο Βόλου, νομού Μαγνησίας.
  • Δύο πτέρυγες κτιρίων στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία Βόλου, στον δήμο Βόλου.
  • Διώροφο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα στη θέση «Καμπούδι» στον Δήμο Αγιάσου, στον νομό Λέσβου.

 

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Lesvosnews.net ότι "δεν υπάρχει προς το παρόν καμία σκέψη να ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ του 2017 για δημιουργία δομής στην Αγιάσο. Η Κυβέρνηση στοχεύει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν και δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες".

Το διώροφο κτίριο που αναφέρει το δημοσίευμα αφορά κτίριο του Ιδρύματος Θεομήτωρ.

 

Μοιράσου το άρθρο!