Κοινωνία

26/01/2021 - 13:05

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»- Δράση αλληλεγγύης για τον Φεβρουάριο από το Εργατικό Κέντρο

Η κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, όπως και σε όλη την χώρα αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παχιά λόγια και οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, και με την έναρξη των εμβολιασμών, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τις κυβέρνησης για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας ώστε να θωρακιστεί η υγεία του λαού, των εργαζομένων καθώς και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Ενδεικτικό είναι ότι, παρά τα «αυστηρά μέτρα» που εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, η κατάσταση στους χώρους εργασίας συνεχίζει να είναι εκρηκτική αφού τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» δεν εφαρμόζονται πλήρως ή κόβονται και ράβονται βάση τις επιθυμίες των εργοδοτών παίζοντας κορώνα – γράμματα την υγεία των εργαζομένων.

Η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης που απλόχερα στηρίζει με «μποναμάδες» εκατομμυρίων το κεφάλαιο έχει οδηγήσει πολλά λαϊκά νοικοκυριά, εργατικές οικογένειες  σε απόγνωση. Η ανεργία, η απληρωσιά, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας και όχι μόνο, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

Μπροστά σε αυτήν την επίθεση τα σωματεία δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε καθήκον να βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανέργους. Να αναδείξουμε την αλληλεγγύη.

 

Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία και τους φορείς να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ», και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για την οργάνωση μας έτσι ώστε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ

 

 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

 

  • Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.
  • Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Μοιράσου το άρθρο!