Κοινωνία

05/09/2011 - 14:33

Κατάντια και αηδία: Τα σκατά πνίγουν τη Βρίσα !!!!

  Επώνυμη καταγγελία από αναγνώστη μας. Ο Αντιδήμαρχος Κατράνης ακούει ????  

Είμαι κάτοικος Βρίσας Λέσβου που υπάγεται στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου. Η αποκρουστική εικόνα, (όπως θα δείτε και σεις), που αντικρίζω λίγα μέτρα έξω απ' το χωριό, μου προκαλεί εκτός από αηδία, οργή αλλά και θλίψη. Πρώτα απ’ όλα, να σας επισημάνω, πως μαντεύω ότι η κατάντια του χωριού μας, δημοσιοποιημένη στο διαδίκτυο, θα προκαλέσει σε πολλούς παρόμοια συναισθήματα – ίσως και μια εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, για την πρωτοβουλία μου αυτή – και γι’ αυτό το λόγο επιθυμώ να κρατήσω την ανωνυμία μου.

Η κατάσταση, ή μάλλον η καταστροφή που βλέπετε, έχει συντελεστεί εδώ και αρκετούς μήνες, (από το χειμώνα), 200 περίπου μέτρα έξω από το χωριό, κατά το μήκος του ποταμού όπου υπήρχε τμήμα του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης. Είναι γνωστό ότι το εν λόγω δίκτυο είναι προβληματικό, (από τότε που κατασκευάστηκε προφανώς). Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο που κατά τους χειμερινούς μήνες θα έχουμε πολλές βροχές, όλο και κάποια ζημιά θα γίνει.

Φέτος οι ζημιές ήταν αρκετές! Επικροτώ μάλιστα το γεγονός, πως παρά την δυσλειτουργία του Καλλικράτη, μια ζημιά - βλάβη σε ένα άλλο τμήμα του ίδιου δικτύου αποχέτευσης, που ήταν σχεδόν δίπλα σε κατοικημένη περιοχή του χωριού, αποκαταστάθηκε πλήρως. Οι βλάβες στο υπόλοιπο τμήμα όμως, παρέμειναν ως είχαν! Βλέπετε το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι δα και τόσο κοντά στο χωριό, οπότε, παρούσης και της οικονομικής δυσχέρειας, («Δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στο χωριό», αυτό μαθαίνω), μάλλον αφέθηκε σε δεύτερη μοίρα.

Δεν κακολογώ κανέναν, όλοι γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, λίγη προσοχή όμως γιατί το κακό έχει παραγίνει! Είναι φανερό από τις φωτογραφίες νομίζω, ότι αυτό που ρέει δεν είναι νερό αλλά ακαθαρσίες. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες, η αποπνικτική κακοσμία δεν υποφέρεται. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε και ένας υποτυπώδης χωματόδρομος που συνέδεε αγροτική περιοχή. 

Μοιράσου το άρθρο!