Κοινωνία

12/03/2020 - 08:17

Κάτι αλλάζει για τα αδέσποτα στο Δήμο Μυτιλήνης.... «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II»

 Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο μας, μετά την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της Πράξης «Αναβάθμιση Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Μυτιλήνης», συνολικού προϋπολογισμού 168.275,00 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μυτιλήνης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μία από τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης είναι η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης έκανε την αρχή για την επίτευξη του στόχου αυτού με την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II». Παράλληλα, ο Δήμος Μυτιλήνης αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

--

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε με μεγάλη ικανοποίηση διαμέσου ΔΤ του Δήμου Μυτιλήνης την εξασφάλιση χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 168.275,00 ευρώ για την μελλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα επιτρέψει στο μέλλον την δυνητική φροντίδα περισσότερων ζώων από ότι μέχρι σήμερα.

Συγχαίρουμε το Δήμο Μυτιλήνης γι αυτή τη θετική εξέλιξη, και αναμένουμε σύντομα και νέο ΔΤ το οποίο θα μας ενημερώνει πότε θα ξεκινήσει ΚΑΙ το πρόγραμμα ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ αδέσποτων ζώων από τον Δήμο μας, καθώς έχουμε φτάσει στα μέσα Μαρτίου και από την 1/1/2020 ΟΛΑ τα έξοδα στειρώσεων, περιθάλψεων και χειρουργείων για τα αδέσποτα ζώα τα επωμίζονται για μια ακόμα φορά οι φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες του νησιού μας.

Επίσης, ενημερώνουμε για πολλοστή φορά τις αρχές του Δήμου μας ο οποίος, όπως αναφέρεται στο ΔΤ «αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων», ότι οι προσπάθειες και οι καταγγελίες φιλόζωων πολιτών και σωματείων, του έχουν εξασφαλίσει μια «προίκα» άνω των 100.000 (εκατό χιλιάδες) ευρώ σε πρόστιμα για παραβάσεις τις φιλοζωικής νομοθεσίας, πρόστιμα τα οποία περιμένουν να τα διεκδικήσει και εισπράξει. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο 2019 η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης είχε ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το τι ποσά έχουν εισπραχθεί από αυτά τα πρόστιμα- και ακόμα περιμένουμε μια επίσημη απάντηση...

 

Μοιράσου το άρθρο!