Κοινωνία

18/01/2012 - 14:25

Κέντρο Αλτσχάιμερ στη Μυτιλήνη

yle="text-align:justify;">Νέα δομή απ’ το ΕΣΠΑ και το Δήμο Λέσβου

Κατ’ αρχάς «ναι» είπε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην προσπάθεια να αποκτήσει μέσω του ΕΣΠΑ η Μυτιλήνη μια καινούργια δομή, που θα απευθύνεται στους πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, υπάρχει μεγάλος αριθμός πασχόντων (2.000 σε όλο το νησί, περίπου 900 στη Μυτιλήνη) που χρήζουν υποστήριξης. Το κόστος δημιουργίας ενός κέντρου στο οποίο θα παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας φύλαξης, αλλά και ουσιαστικής παροχής φροντίδας στους πάσχοντες και το στενό οικογενειακό τους περίγυρο, θα καλυφθεί με την ένταξη της δομής στο ΕΣΠΑ.
Μεγάλη συζήτηση έγινε στο Συμβούλιο για το κατά πόσον μια τέτοια δομή - που, σημειωτέον, θα δημιουργήσει περί τις 10 θέσεις απασχόλησης (νοσηλεύτριες, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, βοηθητικό προσωπικό κ.λπ.) - θα μπορέσει οικονομικά να στηριχθεί απ’ το Δήμο μετά τη λήξη της χρηματοδότησης. Ένα ακόμη θέμα που εκτενώς συζητήθηκε, ήταν η στέγαση της δομής σε κτήριο που θα παραχωρήσει ο Δήμος.
Η κ. Αντωνέλλη, υπογραμμίζοντας ότι έχει ελεγμένη καταλληλότητα, εισηγήθηκε να στεγαστεί στην παλιά Πυροσβεστική, επικαλούμενη και το γεγονός ότι η δομή θα πρέπει να είναι στον ιστό της πόλης, διευκολύνοντας τους συγγενείς των πασχόντων να κάνουν τις δουλειές τους όταν τους αφήνουν στο Κέντρο.
Απ’ την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν ενστάσεις και τελικά με ψήφους 13 έναντι 12 (είχαν αποχωρήσει πολλά μέλη της πλειοψηφίας λόγω του προχωρημένου της ώρας) θα διερευνηθούν και άλλες λύσεις στέγασης.

Μυτιλήνη , Λέσβος, Lesvosnews, Lesvos news

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!