Κοινωνία

06/01/2014 - 18:33

Κι ενώ στη Λέσβο κοιμόμαστε … κάποιοι συμπατριώτες μας αντιδρούν για τον Καλλικράτη

yle="text-align: justify;">Το έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση στη Λέσβο για τη μη αναθεώρηση του Καλλικράτη και το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Ούτε μια διαδήλωση, ούτε μια διαμαρτυρία. Δημοτική αρχή, φορείς, πολίτες κοιμούνται! Οι συμπατριώτες μας που ζουν στην Αθήνα μάλλον έχουν περισσότερη αγωνία. Αναλαμβάνουν δράση. Το μήνυμα της ΟΣΛΑ (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής) αποτελεί μήνυμα ελπίδας. Μήνυμα ότι κάποιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση να ξυπνήσουν όσους κοιμούνται στη Λέσβο!

Μήνυμα του ΔΣ της ΟΛΣΑ (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής) για το 2014

Για τον καινούργιο χρόνο ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους υγεία και κάθε ευτυχία. Αναρωτιόμαστε βέβαια πως και πόσο μπορεί κανείς να είναι υγιής, να αισθάνεται ασφαλής σε ένα κόσμο γεμάτο ανασφάλεια, ανεργία αβεβαιότητα με το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του λαού μας ν’ αγωνίζεται κυριολεκτικά να επιβιώσει. Ζούμε ταυτόχρονα μέσα σε ένα ορυμαγδό σκανδάλων, προσπαθούμε να βρούμε λίγο καθαρό αέρα να αναπνεύσουμε μέσα σε τόση δυσοσμία, διαπλοκή και διαφθορά. Παρακολουθούμε ότι συμβαίνει γύρω μας ζαλισμένοι, χωρίς να έχουμε απόλυτα κατανοήσει τι συνέβη και τι ακόμα θα συμβεί. Ο δρόμος της ζωής γίνεται όλο και πιο ανηφορικός και δύσβατος, τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων που έχουν σχέση με την εργασία τους την ασφάλεια τους την υγεία τους την προοπτική τους, αντί να λυθούν, γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο δυσβάστακτα. Ποιος αλήθεια θα μιλήσει και θα ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματά μας;
Παρά τον αγώνα που κάναμε ως ΟΛΣΑ και φορείς για την διάσπαση του Δήμου της Λέσβου σε περισσότερους Δήμους, το πράγμα φαίνεται να έχει βαλτώσει και πάλι. Στείλαμε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιστολή στην οποία το καλούμε να δεχτεί το ΔΣ της ΟΛΣΑ για να συζητήσουμε, παράλληλα αναφέραμε ότι είναι γενναιότητα, όποιος διαπιστώνει ότι αυτό που στήριξε ήταν λάθος, να βοηθά να αλλάξει, και όχι να συνεχίζει να το υποστηρίζει. Και για την Λέσβο ο ένας δήμος αποδείχτηκε η χειρότερη επιλογή.
Στην εποχή λοιπόν των σκανδάλων και της διαφθοράς εμείς αντιπαραθέτουμε την δική μας Ελλάδα αυτή που αντιστέκεται, αγωνίζεται, ελπίζει, ονειρεύεται, που προσπαθεί όπως λχ. η ΟΛΣΑ και οι σύλλογοι μας να δημιουργήσει ένα Πνευματικό Κέντρο πολιτισμού ανάπτυξης και αλληλεγγύης, υλοποιώντας την προσφορά του ευεργέτη της Λέσβου Μίλτη Παρασκευαίδη.
Αυτή την Ελλάδα επιλέγουμε για μας και τα παιδιά μας .
Αλίμονο αν κλειστούμε στα στενά πλαίσια της οικογένειας μας ή επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο, να δείχνουμε δηλαδή μόνο όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό μας, ως υπεύθυνους για την κατάσταση που υπάρχει.
Αλίμονο αν δεν πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου, δεν συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί, ότι μόνο με συλλογική δράση, πολλή δουλειά, αγώνα και κοινωνική αλληλεγγύη, θα μπορούσαμε να βρούμε τον χαμένο μας δρόμο.
Αυτά χρειάζεται να αναδείξουμε.
Η ΟΛΣΑ το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί και θα προτείνει ένα σχέδιο συλλογικής δράσης.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας σε ένα παλλεσβιακό προσκλητήριο. Δεν υπάρχει περιθώριο για να χαθεί χρόνος, δεν υπάρχει περιθώριο απουσίας ή εφησυχασμού για κανένα. Κάθε μέρα που περνά δημιουργεί καινούργια δεδομένα. Ας μη χάσουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας στο αύριο, ας δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις επόμενες γενιές, που το μέλλον τους τραγικά υποθηκεύθηκε από τους εκάστοτε κρατούντες, σε συνδυασμό και με την δική μας ανοχή, αδιαφορία.
Όλοι μαζί ενωμένοι, αφήνοντας πίσω μας λανθασμένες νοοτροπίες, επιλογές και συμπεριφορές, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε, μαζί με την καινούρια χρονιά, τα κλειστά παράθυρα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.
Όλα είναι στο χέρι μας. Τίποτα δεν χάθηκε, ούτε θα αφήσουμε να χαθεί.

Με τις καλύτερες ευχές μας
Το ΔΣ της ΟΛΣΑ

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ