Κοινωνία

24/11/2022 - 07:40

Κιβωτός του κόσμου: Έστελναν παιδιά στη Μυτιλήνη να μαζεύουν ελιές

Η «Κιβωτός του Κόσμου» παραμένει στη δίνη των καταγγελιών.

Την ώρα που οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης – της οποίας, μάλιστα, ηγείτο ένας ιερέας – νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως που, εφόσον επιβεβαιωθούν, ανατρέπουν τον χαρακτηρισμό «μη κερδσοκοπική», που συνοδεύει συνήθως τις ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπος που εργαζόταν για την δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των περιοχών εκεί.

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του κόσμου σε μορφή χορηγίας.

Μάλιστα προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Δεύτερον, περίπου 115 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι ο τζίρος της Κιβωτού του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια και από αυτά τα 115 εκατ. ο Εισαγγελέας διερευνά ήδη τα 89 εκατ. ευρώ.

 

Μοιράσου το άρθρο!