Κοινωνία

18/04/2012 - 13:40

Το κίνημα της πατάτας και στη Λέσβο;

yle="text-align:justify;">Ενδιαφέρον να διαθέσει φτηνή πατάτα στη Λέσβο εκδήλωσε μια ομάδα παραγωγών από το Νευροκόπι που ζητά τη στήριξη του καταναλωτικού κινήματος στο νησί. Οι τέσσερις παραγωγοί θέλουν να διαθέσουν 200 τόνους πατάτας προς 40-42 λεπτά το κιλό. Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο εκπρόσωπος των παραγωγών αυτών από το Νευροκόπι Τάσος Κικίδης τόνισε ότι, σύμφωνα με τη δική του έρευνα το προϊόν μπορεί να φτάσει στη Λέσβο στην τιμή αυτή και να κερδίσουν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές ενώ αν το εγχείρημα πετύχει από το Σεπτέμβρη θα μπορέσουν να διαθέσουν 1000 τόνους πατάτας.

Το κίνημα της πατάτας έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, απαιτείται όμως ενεργοποίηση δικτύου πολιτών. Για να μπορέσει να οργανωθεί και στη Λέσβο απαιτείται η συγκέντρωση παραγγελιών που να ξεπερνούν τους 30 η τουλάχιστο τους 15 τόνους για να φτάσει φτηνά η πατάτα στους καταναλωτές.
Η Ένωση Καταναλωτών Λέσβου είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να φέρει το κίνημα της πατάτας και στο νησί ενώ εκδηλώνει ενδιαφέρον και για αυτή την προσπάθεια.
Η πατάτα ως γεωργικό προϊόν μπορεί να διατεθεί απευθείας στους καταναλωτές ενώ σύμφωνα με την τελευταία τιμοληψία που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα από τη Διεύθυνση Εμπορίου, η τιμή που πωλείται η πατάτα στη Λέσβο είναι από 0,48 έως 0,99 ευρώ το κιλό.

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη   

Μοιράσου το άρθρο!