Κοινωνία

13/09/2020 - 18:30

Κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου - Αίτημα ο απεγκλωβισμός των προσφύγων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού σε συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου την Τρίτη στις 19:00 στη πλατεία Σαπφούς λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις κλπ) από την πανδημία.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και μέρες να ακουστεί δυνατά η φωνή και η απαίτηση του λαού της Λέσβου :

  • ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΤ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΑΝΟΙΚΤΟ) ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
  • ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

 

 Κάλεσμα και από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:

 

     Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απαιτεί από την κυβέρνηση τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

     Τα τελευταία χρόνια  εκτός απ’ την αντιλαϊκή - αντιαγροτική  πολιτική που εφαρμόστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ οδηγώντας τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, η κυβέρνηση   υλοποιεί παράλληλα την πιο σκληρή και απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική κι’  αυτή κάτω απ’ τις οδηγίες της ΕΕ , σπρώχνοντας τους ήδη εξαθλιωμένους  μετανάστες σε απόγνωση,  ενισχύοντας την αγανάκτησή τους  τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα  εμπαίζει εδώ και ένα χρόνο  το λαό του νησιού μας, ότι έχει σχέδιο και θα δώσει λύση στο πρόβλημα. 

     Η μεταναστευτική πολιτική καθοδηγούμενη απ’ την ΕΕ, είναι υπεύθυνη για τα τραγικά γεγονότα που ζούνε πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα των όμορων κοινοτήτων του κολαστηρίου της Μόρια.

     Η ΟΑΣΛ καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν βροντερό παρόν την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και τους άλλους φορείς του νησιού, για διαδηλώσουμε – να ξαναθυμίσουμε στην κυβέρνηση , ότι ο Λεσβιακός Λαός επιμένει στα αιτήματα που διαμόρφωσε το Φλεβάρη   απαιτώντας :          

        Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, να κλείσει η Μόρια και να μην δημιουργηθεί κανένα κλειστό ή ανοιχτό κέντρο πουθενά στο νησί.  

        Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και προστασία προσφύγων μεταναστών και ντόπιων απ’ την πανδημία του κορονοϊού διενεργώντας μαζικά τεστ.

     Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ειδικότερα το  Βοστάνειο Νοσοκομείο και όλα τα Περιφερειακά Κέντρα υγείας του νησιού  με την πρόσληψη προσωπικού.                                                                   

      Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

       Όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι που είναι μέλη της ΟΑΣΛ την Τρίτη  15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς.

 

 

-----

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ HOT SPOT

 ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ. 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ!

 

Οι εικόνες ντροπής και αίσχους που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας με την τραγωδία στη Μόρια και τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους και στα νεκροταφεία είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε.

Ακόμα και τώρα που εκτυλίσσεται η τραγωδία και με την πανδημία σε έξαρση η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύση εδώ και τώρα με την ασφαλή μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε προσωρινές ανθρώπινες εγκαταστάσεις, μέχρι να πάρουν τα έγγραφά τους και να φύγουν για τις χώρες προορισμού τους, ετοιμάζεται να μετατρέψει και πάλι το νησί σε εμπόλεμη ζώνη ενισχύοντας την παρουσία των δυνάμεων καταστολής με διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού μας να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο και τα άλλα νησιά. Να διεκδικήσουμε να απεγκλωβιστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μην γίνει η Λέσβος και τα άλλα νησιά φυλακές ανθρώπινων ψυχών. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου να συμμετέχουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας στην μηχανοκίνητη πορεία τη Δευτέρα 14/9 στο Πάρκο ΙΚΑ στις 18.30 και στο συλλαλητήριο της Τρίτη 15/9 στις 19.00 στην Πλατεία Σαπφούς που διοργανώνουμε με άλλους φορείς.

 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

  • Απεγκλωβισμό τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών
  • Κανένα ΚΥΤ- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτό είτε κλειστό πάνω στο νησί
  • Έκφραση αλληλεγγύης -συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους δοκιμασμένους πρόσφυγες-μετανάστες
  • Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους κατοίκους του νησιού. 
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη προσωπικού.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού

Μοιράσου το άρθρο!