Κοινωνία

23/03/2021 - 17:30

Kινητοποίηση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία - Πλατεία Σαπφούς, Τρίτη 23 Μαρτίου

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 

 

Σε όλη τη χώρα και καθημερινά εντείνονται τα κατασταλτικά χτυπήματα της κυβέρνησης ενάντια στο λαό  και στη νεολαία. Σε πλατείες, γειτονιές και λαϊκές αγορές. Στα Πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις της  νεολαίας που αγωνίζεται για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως που εντείνει πολύ περισσότερο τους  ταξικούς φραγμούς στις σπουδές. Στις διαδηλώσεις που υπερασπίστηκαν το δίκαιο αίτημα του απεργού  πείνας Δ. Κουφοντίνα. Παντού, επιχειρείται με απαγορεύσεις, ξύλο, χημικά, συλλήψεις και προσαγωγές  να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου! 

Πρόκειται για μια πολιτική που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και  της νεολαίας. Μια πολιτική που στοχεύει να καταργήσει τα δικαιώματα στην οργάνωση και στη μαζική  πάλη, τη διαδήλωση, την απεργία. Μια πολιτική που θέλει να επιβάλλει στα σωματεία τον απόλυτο  έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας, και την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων! 

Η νομοθέτηση και η πρακτική προώθηση αυτής της πολιτικής μετράει ήδη αρκετά χρόνια. Η ένταση της  και η κλιμάκωση της όλο το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να αντιμετωπίσει  τους φόβους που το σύστημα έχει απέναντι στον «εχθρό λαό». 

Το λαό που καθημερινά συνειδητοποιεί και βιώνει την εγκατάλειψη του χωρίς κανένα μέτρο  προστασίας απέναντι στην πανδημία. 

Το λαό που ζει σε συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και φτώχειας, σε συνθήκες εργασιακού και  κοινωνικού μεσαίωνα. 

Το λαό που θα αντιμετωπίσει άμεσα το νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει για ψήφιση η  κυβέρνηση στη Βουλή με μία ακόμα επίθεση στα δικαιώματα του σε ασφάλιση και σύνταξη. 

Το λαό που ήδη - όπως έδειξε και η μεγάλη διαδήλωση της 9/3/21 στη Νέα Σμύρνη -  σηκώνει το κεφάλι  και κάνει βήματα μαζικής αντίστασης και αγώνα! 

Το σύστημα και η κυβέρνηση του θωρακίζει με τρόμο, καταστολή και κατάπνιξη των  ελευθεριών, τη βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του! Η αγριότητα του ενάντια σε πρόσφυγες και  μετανάστες παντού στη χώρα, είναι μια ακόμα επιχείρηση «νομιμοποίησης» της πολιτικής που συντρίβει  τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους! 

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική η μόνη διέξοδος είναι ο μαζικός και παρατεταμένος αγώνας. Για να μην  περάσει η τρομοκρατία. Για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε περίθαλψη υγεία - δωρεάν σπουδές - ελευθερίες -  δουλειά για όλους! Για να διεκδικήσουμε μια ζωή με ανθρώπινα δικαιώματα! 

  • Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή - Δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία - ανέγερση νοσοκομείων και  άνοιγμα νέων ΜΕΘ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά δωρεάν τεστ.  Πλήρης πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
  • Άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων με μέτρα προστασίας και όχι αστυνόμευσης. Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. Ανέγερση νέων σχολείων. 
  • Καμία απαγόρευση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, απεργιών. 
  • Παύση όλων των διώξεων για κινηματικές και συνδικαλιστικές δράσεις-ακύρωση όλων των άδικων προστίμων. 
  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σίτιση & στέγαση για  πρόσφυγες και μετανάστες/ριες  
  • Οργάνωση και αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν σπουδές  και ελευθερία για τη φοιτητική νεολαία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 23/3, στις 17:30, στην πλατεία Σαπφούς 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μοιράσου το άρθρο!