Κοινωνία

11/04/2024 - 14:40

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες - Πάγωμα τραπεζικών συναλλαγών για έξι ημέρες

Το Πάσχα 2024 πλησιάζει και φέρνει μαζί του αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και τραπεζών. Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς δημιουργεί μία μέρα έξτρα κλειστών καταστημάτων, σούπερ μάρκετ και τραπεζών. Συνεπώς, την Τρίτη 7 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες

 

Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες:

Κυριακή 5 Μαΐου: Ανήμερα του Πάσχα

Δευτέρα 6 Μαΐου: Δευτέρα του Πάσχα

Τρίτη 7 Μαΐου: Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς

Τράπεζες: Πότε κατεβάζουν ρολά

Παράλληλα, πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς και αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβληματισμό στους καταναλωτές.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Μοιράσου το άρθρο!