Κοινωνία

13/12/2013 - 11:36

Κόπηκε επικίνδυνο δέντρο στο χώρο της Προσκοπικής Εστίας του Μακρύ Γιαλού

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου την Πέμπτη το πρωί όταν διαπιστώθηκε ότι ένα από τα δένδρα στον αύλειο χώρο της Προσκοπικής Εστίας του Μακρύ Γιαλού είχε πάρει κλήση από τους δυνατούς βοριάδες των τελευταίων ημερών με σοβαρό κίνδυνο να πέσει  προκαλώντας υλικές και όχι μόνο ζημιές.

Το δένδρο κόπηκε και ο κίνδυνος ξεπεράστηκε.

Πλην όμως  στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα ακόμα πολύ μεγάλο δένδρο (λεύκα) το οποίο η  Διεύθυνση Δασών Λέσβου από τον Ιούλιο του 2012 και μετά από επιστολή της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου έκρινε ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να κοπεί άμεσα. Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λέσβου δεν προχωρά στο κόψιμο του δένδρου επικαλούμενη χιλιάδες δικαιολογίες. Το συγκεκριμένο όμως δένδρο παρά τις δικαιολογίες  αυτές είναι πλέον φανερά επικίνδυνο για περιουσίες αλλά και για ανθρώπινες ζωές. Τμήματα του τεράστιου κορμού του παρουσιάζουν εμφανείς ρηγματώσεις ενώ ο φλοιός του έχει πέσει και είναι φανερή η σήψη σε μεγάλα κομμάτια του εσωτερικού ξυλώδους κορμού του.

Με επιστολή της – δημόσια έκκληση ήδη από την περασμένη Τετάρτη το πρωί προς το Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου παρακαλεί  «επικαλούμενη τις ανθρώπινες ευαισθησίες πέραν των πολιτικών. ΑΜΕΣΑ να δοθεί εντολή να κοπεί το μεγάλο αυτό επικίνδυνο δένδρο παρακολουθώντας την υλοποίηση της εντολής του. ΣΗΜΕΡΑ ει δυνατόν το δένδρο αυτό πρέπει να κοπεί. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για περιουσίες αλλά προπάντων για ανθρώπινες ζωές» σημειώνεται.

Η παραπάνω επιστολή της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου. κοινοποιείται στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης  Θόδωρο Στεργίου, στη Διεύθυνση Δασών Λέσβου και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!