Κοινωνία

14/08/2020 - 07:45

Κορονοϊός, Νίκος Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms για τις μετακινήσεις

Την έντονη ανησυχία του για την επιδημιολογική πορεία της χώρας εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Νίκος Σύψας.

Μάλιστα, καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, μιλώντας στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS για τις μετακινήσεις σε τοπικό επίπεδο, κάτι που όπως είπε: "ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά".

Παράλληλα, ο κ. Σύψας ήταν αντίθετος με κάθε απόφαση για ολικό lockdown λέγοντας πως "θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία", ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, καθώς "δεν έχει σημασία κάθε μέρα να ανακοινώνουμε καινούργια μέτρα αν οι πολίτες δεν τα τηρούνε". Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η επιτροπή έχει ήδη ζητήσει την αυστηροποίηση των μέτρων στις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ήδη βρίσκονται στο τραπέζι νέα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς του ιού είπε ότι "κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα που είχαμε στη γενική καραντίνα. Αυτό θα είναι δείγμα ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στο δεύτερο κύμα του ιού", τονίζοντας επιπροσθέτως πως "η επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα".

Όσα είπε ο Νίκος Σύψας:

Μοιράσου το άρθρο!