Κοινωνία

25/01/2012 - 22:02

Κρίσιμες στιγμές για την 37χρονη Σοφία ΠΕΠΟΝΗ -Μεταστάσεις στο συκώτι

Μεταστάσεις στο συκώτι τη στέλνουν εσπευσμένως στη Γερμανία
 
Ο δύσκολος αγώνας ζωής που χρόνια τώρα δίνει η Σοφία Πεπόνη, από σήμερα συνεχίζεται στη Γερμανία, για την οποία και αναχωρεί εσπευσμένως εξ αιτίας νέων όγκων που εντοπίστηκαν στην κοιλιακή της χώρα και το συκώτι. Παράλληλα με τον αγώνα ζωής, οι οικείοι της έχουν ριχτεί στη μάχη και μιας άλλης προσπάθειας, να συγκεντρώσουν τα αναγκαία για τις πολυδάπανες θεραπείες στο εξωτερικό χρήματα. Σε αυτή την προσπάθεια χαρακτηρίζουν εξόχως συγκινητική την ανταπόκριση των ανθρώπων της Μυτιλήνης, που έχει ιδιαιτέρως ευαισθητοποιηθεί απ’ την περιπέτεια της νεαρής μητέρας.Απ’ το φθινόπωρο του 2011 το «Ε» έχει αναφερθεί στην κ. Πεπόνη, που πάσχει από καρκίνο απ’ το 2006 δίνοντας μια εξαντλητική μάχη επιβίωσης. Η Σοφία Πεπονη, το γένος Παπαϊωάννου, έχει καταγωγή απ’ τη Μυτιλήνη, στην οποία και συνεχίζουν να ζουν στενοί συγγενείς της απ’ την οικογένεια της μητέρα της, ενώ η ίδια έχει δημιουργήσει το σπιτικό της με δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Ο «γολγοθάς»…
Όλα ξεκίνησαν απ’ τη διάγνωση καρκίνου στο μαστό και την πρώτη επέμβαση στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο και μεταστατικό χτύπημα της νόσου προέκυψε πέντε χρόνια αργότερα, το 2011, όταν και εντοπίστηκε τον Ιούνιο καρκίνος στα οστά. Η νεαρή γυναίκα χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά, δίχως όμως να βρει τη γιατρειά της, αφού υπήρξε και νέα μετάσταση με πολλαπλές «εστίες» στο συκώτι. Αρχές Ιανουαρίου, οι νέες εξετάσεις έδειξαν και νέα επιδείνωση, με γενικευμένες μεταστάσεις σε διάφορες περιοχές της κοιλιακής χώρας, κοντά στη μήτρα, στο συκώτι, αλλά και στα οστά.
Η οικογένειά της έχει δημιουργήσει σελίδα στο Facebook που ονομάζεται «Δώσε Ελπίδα Ζωής», προσδοκώντας στη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τη Σοφία Πεπόνη να υποβληθεί σε εξειδικευμένες και ιδιαίτερα ακριβές θεραπείες στη Γερμανία και στο Παρίσι, αφού η μόνη ελπίδα που της έχουν δώσει αφορά σε μια θεραπεία με ολική ογκο-υπερθερμία, μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου που εφαρμόζεται συμπληρωματικά με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

Έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες ευρώ, με την ευαισθητοποίηση και των Μυτιληνιών, που έχουν - όπως είπε μιλώντας στο «Ε» πρόσωπο απ’ το περιβάλλον της - «επιδείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, βοηθώντας τη Σοφία με την υποστήριξή τους».
Όμως τα χρήματα αυτά δεν αρκούν, μια και μόνο για τη θεραπεία της Γερμανίας απαιτούνται περί τις 20.000 ευρώ και αρκετά ακόμη για το Παρίσι.
Όπως αναφέρει η οικογένειά της στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «εμείς ήδη έχουμε μπει σε μια διαδικασία να πουλήσουμε ακίνητη περιουσία για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε, γιατί όπως καταλαβαίνετε η θεραπεία της Σοφίας στο ογκολογικό νοσοκομείο στο Παρίσι θα στοιχίσει μια ολόκληρη περιουσία. Δυστυχώς όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και δε θα μπορέσουμε εύκολα να αποκτήσουμε το επιθυμητό χρηματικό ποσό.».
Η ξαδέλφη της Νικολέτα Κατσίπη απευθύνει και νέα έκκληση μέσω του «Ε», όσοι έχουν τη δυνατότητα, να ενισχύσουν την προσπάθεια ζωής που δίνει η Σοφία, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 12 και 14 ετών. Η ίδια μάς είπε ότι χθες επρόκειτο να ταξιδέψει η Σοφία για τη Γερμανία μαζί με την αδελφή της, οπότε όποιοι θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια, θα μπορούσαν να επικοινωνούν μόνο με την κ. Κατσίπη στο τηλέφωνο 6982-926314.

Όσοι θέλουν να συμβάλουν με την πολύτιμη οικονομική τους βοήθεια, μπορούν να απευθύνονται στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 61641637
IBAN: GR 610120426000000061641637
BIC EMPOGRAA
ΣΟΦΙΑ ΠΕΠΟΝΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5213-055529-801
IBAN: GR74 0172 2130 0052 1305 5529 801
BIC PIRBGRAA
ΑΘΗΝΑ ΠΕΠΟΝΗ

 
πηγη: ΕΜΠΡΟΣ

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!