Κοινωνία

04/06/2013 - 15:04

Λαϊκή Συνέλευση στα Παράκοιλα: οι κάδοι σκουπιδιών θα παραμείνουν εκτός χωριού

Λαϊκή Συνέλευση στα Παράκοιλα: οι κάδοι σκουπιδιών θα παραμείνουν εκτός χωριού

Η

Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Παρακοίλων στην πλατεία του χωριού το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, με θέμα «σκουπίδια ή καθαριότητα στο χωριό μας», έγινε μέσα σε κλίμα δικαιολογημένης έντασης και λεκτικών αντεγκλήσεων χωρίς όμως να ξεπεραστούν τα όρια των δημοκρατικών διαδικασιών που έθεσε το Τοπικό Συμβούλιο, καθώς αρκετοί από τους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην πλατεία πήραν το λόγο και εξέφρασαν την άποψη και τις προτάσεις τους.
Στη Λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι καθαριότητας κος Κουνιαρέλλης Ηλίας& Καλλονής κος Ζαφειρίου Δημήτρης, το Τοπικό Συμβούλιο και πάνω από 150 κάτοικοι του χωριού. Οι θέσεις και οι απόψεις που αναπτύχθηκαν είχαν σημάδια έντονου προβληματισμού, προφορικών αντιπαραθέσεων και προσωπικών εντάσεων. Στους προβληματισμούς και τις προτάσεις των κατοίκων, δόθηκαν απαντήσεις και υποσχέσεις, από τους αντιδημάρχους οι οποίες όμως δεν έπεισαν τον κόσμο.
Έτσι το συμπέρασμα της συνέλευσης ήταν ότι τα Παράκοιλα είναι ένα χωριό νοικοκυραίων, είναι χωριό ειρηνικών και φιλήσυχων ανθρώπων, είναι χωριό όμορφο και «πλέον» καθαρό και στο όνομα της όποιας αδυναμίας του δήμου, να διατηρήσει αυτές τις συνθήκες στο χωρίο ή της ανημποριάς κάποιων χωριανών, δεν ανέχεται βρώμικους δρόμους, βρώμικες πλατείες, βρώμικες παιδικές χαρές, βρώμικες εκκλησίες, βρώμικες γωνιές δρόμων, αυθαιρεσίες δημοτών και υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του Τ.Σ.
Μέχρι λοιπόν να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει θέσει το Τ.Σ. σε παλαιότερη απόφαση του, οι κάδοι θα παραμείνουν περιφερειακά του χωριού ενώ η κοινωνία των Παρακοίλων, με το πνεύμα αλληλεγγύης που τη διακατέχει θα βρει λύση και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροί κάτοικοι του χωριού, ώστε το χωριό να παραμείνει καθαρό.         


        Γιαννιόγλου  Μιχ. Παναγιώτης
      
        μέλος Τ.Σ. Παρακοίλων
    μέλος Συντονιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ
           Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων  
 

Μοιράσου το άρθρο!