Κοινωνία

18/06/2014 - 19:42

Λεωφόροι δράσης του Ρόταρυ

style="text-align: justify;"> 
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: Με τι ασχολείται το Ρόταρυ και ποιος, επομένως, είναι ο σκοπός ύπαρξής του; 
Το Ρόταρυ δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς οι οποίοι, κατά τη ροταριανή ορολογία, ονομάζονται λεωφόροι δράσης, και, περιληπτικά,  είναι οι εξής πέντε:
 1. Λεωφόρος εσωτερικής δράσης
 Αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες που αναφέρονται στις εσωτερικές διαδικασίες του κάθε Ομίλου, όπως η εισδοχή και αύξηση μελών, η δημιουργία και η ενημέρωση ιστοσελίδας, η δημιουργία προγράμματος δράσης, η καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων, η ροταριανή ενημέρωση των μελών, η παρακολούθηση των παρουσιών, η καλλιέργεια πνεύματος συναδέλφωσης μεταξύ τους.
2. Λεωφόρος επαγγελματικής δράσης
 Αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως ομιλίες για σωστή επαγγελματική συμπεριφορά των ροταριανών προς τους πελάτες, συνεργάτες, ανταγωνιστές, επαγγελματική ενημέρωση των νέων με επισκέψεις σε χώρους εργασίας των ροταριανών, εκδηλώσεις για βράβευση επαγγελματιών που επιδεικνύουν εξαίρετη διαγωγή και συμπεριφορά προς τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανταγωνιστές τους.
3. Λεωφόρος κοινωφελούς δράσης
 Αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες που αναφέρονται στην ανάπτυξη σχέσεων με την κοινωνία της περιοχής, με την παροχή βοήθειας στη νεολαία και στους πάσχοντες συνανθρώπους, με τη συνεργασία με τοπικούς φορείς για κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών για σοβαρά τοπικά θέματα υγείας, περιβάλλοντος, πολιτισμού.
4. Λεωφόρος διεθνούς δράσης
 Αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες σχετικές με την ανάπτυξη διεθνούς κατανόησης και καλής διάθεσης από κάθε ροταριανό για γνωριμία με άλλους λαούς και πολιτισμούς, για συμμετοχή σε ταξίδια και σε διεθνή συνέδρια, για επικοινωνία με αλληλογραφία, για γνωριμία και αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού και κάθε ανθρώπου, απροκατάληπτη διάθεση για υλοποίηση όλων αυτών. Με άλλα λόγια, ο ροταριανός πρέπει να διακατέχεται από διεθνιστικό και πανανθρώπινο πνεύμα.
5. Λεωφόρος Νέας Γενιάς
Αυτή η λεωφόρος προστέθηκε τον Απρίλιο του 2010 και περιλαμβάνει προγράμματα του Ρόταρυ για την προώθηση των διοικητικών ικανοτήτων των νέων, ώστε να είναι αποτελεσματικοί στις μελλοντικές τους επιχειρήσεις,  τη συμμετοχή τους στα τοπικά και διεθνή προγράμματα, ώστε να συνειδητοποιούν την αξία και την ανάγκη του πνεύματος παγκόσμιας ειρήνης και αλληλοκατανόησης των λαών, την ανταλλαγή νέων μεταξύ κρατών για την άμεση κατανόηση του πολιτισμού του κάθε λαού. 
Ασφαλώς, ο κάθε ροταριανός δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί σε όλα αυτά. Μπορεί, όμως, να κάνει κάτι: αυτό που μπορεί και θέλει!
 
Για το Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Παπαγεωργίου
 
 

Μοιράσου το άρθρο!