Κοινωνία

10/12/2019 - 06:13

Λόγω ορκωμοσίας ανοιχτά τα καφέ-εστιατόρια της Μυτιλήνης την Τετάρτη

Η απουσία οργάνωσης και συνεννόησης σχετικά με την κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 έχει και συνέχεια... η επιλογή της ημερομηνίας έχει συμπέσει με ορκωμοσία φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες γονείς και συγγενείς πτυχιούχων θα βρεθούν στη Μυτιλήνη και ασφαλώς θέλουν να γιορτάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα. Επομένως ο χώρος της εστίασης στη Μυτιλήνη είναι δύσκολο να βάλει λουκέτο... Ο Σύλλογος εστίασης ΑΣΠΙΔΑ αναφέρει :

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος μας συμφωνεί με τους λόγους για τους οποίους την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανήγγειλε απεργία.

Ο Σύλλογος αντιλαμβάνεται ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νησιά μας και δεν πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην δημιουργία και νέων δομών σε αυτά, αλλά να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση τους.

Η συγκεκριμένη όμως ημερομηνία που επιλέχθηκε για την κήρυξη της απεργίας, (για την οποία δεν ερωτηθήκαμε), είναι ημέρα που στην πόλη της Μυτιλήνης θα παρίστανται μερικές εκατοντάδες φοιτητές και συγγενείς τους, αφού είναι προγραμματισμένη από καιρό η ορκωμοσία τους στο Πανεπιστήμιο. Εάν τα καταστήματα της εστίασης μείνουν κλειστά , όπως είναι αντιληπτό θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όλους τους επισκέπτες.

Για τον λόγο αυτό και μόνο αφήνουμε στην κρίση του κάθε μέλους χωριστά να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Ο νεοσύστατος Σύλλογος μας , έχει ήδη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που αφορούν την κοινωνία της Λέσβου, και θα συνεχίσει να δίνει το παρόν μαζί με τους υπόλοιπους φορείς .

 

Μοιράσου το άρθρο!