Κοινωνία

12/08/2013 - 07:48

Λουκέτο στο Πλωμάρι

Ύστερα από έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο που έγινε εχθές Σάββατο 10/08/13 και ώρα 19:00 ο πρόεδρος της Δ.Ε. Πλωμαρίου, το τοπικό συμβούλιο και οι πρόεδροι των επτά χωριών, όπως αναγράφονται παρακάτω, έδωσαν ομόφωνα το ψήφισμα για το κλείσιμο της Δημοτικής Κοινότητας.
Ακράσι Καρπέλης Νικόλαος
Αμπελικό Κα Βαλάκου
Νεοχώρι Αθανασέλης Κων/νος
Μεγαλοχώρι Κουτλής Ιωάννης
Παλαιοχώρι Κουτλής Ευστράτιος 
Πλαγιά Φωτέλης Πέτρος
Τρύγωνας Ζαλούμης Παναγιώτης
 
Η Δ.Ε. θα παραμείνει κλειστά από την Δευτέρα 12/08/13 έως ότου ο Δήμος Λέσβου να πράξει τα αυτονόητα στις  υποχρεώσεις του! 
 
Δλδ. 
Να εξοφλήσουν  τα τιμολόγια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα προς τους ιδιώτες του Πλωμαρίου.
Την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. 
Να επιστραφούν τα οχήματα καθαρισμού και αποφράξεως στο Πλωμάρι , ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα όπου υπάρχει ανάγκη ανά πάσα στιγμή, καθώς  το γκρέιντερ, η τσάπα, και οι χειριστές των μηχανημάτων, ώστε να μπορεί να γίνει επιτέλους μια σωστή και ολοκληρωμένη αγροτική οδοποιία!
Να επιστρέψει ο υδραυλικός στο Πλωμάρι που εδώ κι ένα χρόνο δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δώσουμε λύσεις έστω και στις πιο απλές βλάβες  όπως πχ (ζημιές σε οικίες με αποτέλεσμα να τρέχουν λύματα ) να μην μπορούν να φτιαχτούν διάφορες διαρροές νερού στο Πλωμάρι και στα χωριά του!
 
Ο  ηλεκτρολόγος βρίσκεται με άδεια πατρότητας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αλλάξουμε ούτε μια λάμπα η να εκτελέσουμε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρολογική εργασία όπου αυτή είναι απαραίτητη.  
 
Όσον αφορά διαφόρους σχολιασμούς για το Πλωμάρι σε γνωστά μμε του νησιού, να τονίσουμε ότι πριν την επιβολή του Καποδίστρια και εν συνεχεία του Καλλικράτη στο νησί της Λέσβου, το Πλωμάρι ήτανε από ανέκαθεν δήμος με πληθυσμό μέχρι και δώδεκα χιλιάδες  κόσμο, κόμβος εμπορικής σημασίας και έως σήμερα έχει μόνιμο πληθυσμό άνω των 3500 χιλιάδων κατοίκων στην τελευταία απογραφή. 
 
Επίσης τόνισε ότι ο σημερινός δήμος Λέσβου εισέπραξε από το Πλωμάρι τους δύο τελευταίους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, το ποσό των 160.000 ευρώ από ανταποδοτικά τέλη τα οποία μόνο ανταποδοτικά δεν ήταν.  
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι και η πατρίδα του σοφού Βενιαμίν του Λεσβίου!
 
Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο Λέσβου στις 13 Αυγούστου ημέρα Τρίτη καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, στην Δ.Ε. Πλωμαρίου σε κοινή συνεδρίαση!
 
Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Πλωμαρίου Κώστας Μουτζούρης και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την μέχρι τώρα στάση του Δήμου Λέσβου απέναντι στο Πλωμάρι και τα χωριά του!
 
Upd. 11/08/ 22:45
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρίν από λίγο, τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου, δήλωσαν ότι συμφωνούν ομόφωνα και συμπαραστέκονται στον αγώνα αυτό!

Μοιράσου το άρθρο!